Cezaevinde yangın çıkarılmasına dava

- Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde yangın çıkardığı iddia edilen mahkumun yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde yangın çıkarılmasına dava

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde yangın çıkardığı iddia edilen mahkumun "yangın çıkararak genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan İzmir Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Dünya Küçükkaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada savunma yapan Küçükkaya, olay tarihinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde B-15 koğuşunda tutuklu bulunduğunu, koğuşta kendisinin dışında 23 kişinin daha olduğunu söyledi.

Olay tarihinde üst kata televizyon izlemeye çıktığını dile getiren Küçükkaya, ''Daha sonra koğuşta yangın olduğunu öğrendim. Ben, Selen Öztürk ve Gül Karasöğüt ile televizyon izliyordum. O da olayın tanığıdır, ben yangın çıkarmadım. Gardiyanlar bana baskı yaptığı için yangını çıkardığıma dair dilekçe verdim. Oysa ben yangın çıkarmadım. Bu cezaevinden başka cezaevine gitmemek için o şekilde dilekçe verdim. Suçlamayı kabul etmiyorum.'' dedi.

Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti, tanıkların dinlenebilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 16 Ocak 2017'de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde "hırsızlık" suçundan tutuklu bulunan sanık Dünya Küçükkaya'nın kaldığı B-15 koğuşunda yatağını yaktığı, çıkan yangın sonucunda tüm koğuşun boşaltıldığı ve daha sonra yangının söndürüldüğü belirtildi.

Sanık Küçükkaya'nın yangını kendisinin çıkarttığına dair dilekçe verdiği aktarılan iddianamede, savcılığa verdiği ifadesini ise değiştirerek, yangını kendisinin çıkartmadığını söylediği ve olaydan sonra Küçükkaya'nın İzmir Kadın Cezaevine sevk edildiği kaydedildi.

İddianamede, Küçükkaya'nın ''yangın çıkararak genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması'' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Yorumlar