Cezaevi müdürüne silahlı saldırı davasında karar

- Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Aktürk'ün hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, 6 şüphelinin yargılandığı davada, cinayetin azmettiricisi ile öldürme eylemini gerçekleştiren 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, cinayete yardımcı olan 3 kişiye de 20'şer yıl hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Cezaevi müdürüne silahlı saldırı davasında karar

KOCAELİ (AA) - Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk'ün öldüğü silahlı saldırıya ilişkin, 5'i tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada, 3 kişi ağırlaştırılmış müebbet, diğerleri de 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Aktürk'ün öldürülmesine yardımda bulunduğu iddia edilen tutuksuz sanık Şerafettin Dadaş ve sanık avukatlarıyla cezaevi müdürünün eşi Gülay Aktürk'ün vekili avukat Selçuk Öz, hazır bulundu.

Aktürk'ün öldürülmesinde azmettirici olduğu öne sürülen ve daha önce işlediği suçtan dolayı mahkumiyeti olan Mustafa Taştan, cinayet zanlıları Tuncer Sobacı ve İdris Demirel ile öldürme eylemine yardımcı oldukları iddia edilen Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz verilen cumhuriyet savcısı, bir önceki celsede verdikleri esas hakkındaki mütalaayı aynen tekrarladıklarını söyledi.

Esas hakkındaki savunmalarını yapan sanık avukatları ise önceki savunmalarını tekrar ederek, müvekkillerinin beraat ve tahliyesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Taştan'ı, cezaevi müdürü Aktürk'ü tasarlayarak öldürmeye azmettirdiği, sanıklar Sobacı ve Demirel'i de maktulü tasarlayarak öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbete, diğer sanıklar Dadaş, Tecer ve Ayhan'ı ise öldürme eylemine yardımcı oldukları anlaşıldığı için, 20'şer yıl hapis cezasına mahkum etti.

- Olay

İsmet Aktürk, 16 Haziran 2015'te, görev yaptığı cezaevine giderken İzmit İlçesi Yeşilova kavşağında aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmış, şoförü tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Soruşturmayı yürüten ekipler, 17 Haziran'da, saldırıda kullanıldığı belirlenen sahte plakalı otomobili olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlada terk edilmiş halde bulmuştu. Emniyet Müdürlüğünce zanlıların yakalanması için kurulan ve istihbarat, terör, asayiş, kaçakçılık, muhabere ve olay yeri inceleme birimleri elemanlarından oluşan özel ekibin çalışmaları sonucu farklı illerde yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 6'sı tutuklanmıştı.


Yorumlar