Çeyrek altın 628 liraya geçti, işte güncel canlı altın fiyatları

Çeyrek ve gram altın koronavirüsün yayılma hızından daha da hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Çeyrek altın 628 liraya yükselirken, gram altın da 383 liraya yükselerek tarihi rekoru kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Altın rekor kıra kıra ilerliyor

Çeyrek ve gram altın fiyatları tarihinin en yüksek seviyesinde seyrediyor. Koronavirüs nedeniyle dünya ekonomisi sarsılırken altın fiyatları giderek yükselmeye devam ediyor. Virüs nedeniyle düğün de olmadığı halde altındaki bu yükselişin nedeni bir türlü anlaşılamıyor. 

Dün, ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 381,2 liradan tamamladı. Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 12.25 itibarıyla 383,6 lirayla tarihin en yüksek seviyesinden işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 628 lira, cumhuriyet altını da 2.558 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 1.724,4 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerinin beklenenden sert gerçekleşeceğine ilişkin tahminlerin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini kaydetti.

Bugün Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de konut başlangıçları, Philadelphia Fed İmalat Endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.710-1.740 dolar, gram altında ise 370-390 lira aralıklarının izleneceğini söyledi.

İşte 16 Nisan Çarşamba günü altın fiyatları:

güncel altın fiyatlar 16 Nisan 2020

 

Yorumlar