Cerablus'a dönen Suriyeli sayısı 4 bini aştı

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a dönen Suriyeli sayısı 4 bin 55'e ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'a dönen Suriyeli sayısı 4 bini aştı

GAZİANTEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 4 bini aştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) DAEŞ'ten temizlenen Cerablus, vatan hasreti çeken Suriyelilere de kucak açıyor.

Bu kapsamda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, Cerablus'a geçişleri de devam ediyor. Ülkelerine gitmek için Gaziantep Valiliğine başvuran Suriyeliler, alınan izinlerin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğünce Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerini yaptırdı.

Daha sonra çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 150 kadar Suriyeli daha ülkesine döndü. Yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler, güvenlik kontrolünden geçirilerek Cerablus'a gönderildi.

- "Talep oldukça geçişler sürecek"

Gaziantep İl Göç Müdürü Oktay Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'un güvenli bölge haline gelmesinin ardından Suriye'ye dönmek isteyenlerin taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Geçiş izinlerinin başladığı günden itibaren ülkesine dönen Suriyeli sayısının 4 bin 55'e ulaştığını belirten Bahçeci, "Geçişlerimiz bugün de sürüyor. Talepler devam ettikçe de geçişleri sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.


Yorumlar