Cerablus'ta güvenlik önlemleri artırıldı

Cerablus'u kontrol eden ÖSO, güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'ta güvenlik önlemleri artırıldı
Fırat Kalkanı Harekatı'nda özgürleşen ilk yerleşim yeri olan Suriye'nin Cerablus ilçesinde, her geçen gün nüfusun artmasıyla güvenlik önlemleri de artırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat devam ediyor.

Operasyon kapsamında ilk özgürleşen ve operasyonun simge şehir haline gelen Cerablus'un Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrol altına alınmasının ardından, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle başta Türkiye olmak üzere başka ülkelere sığınan Suriyeliler vatanlarına dönüyor.
DAEŞ işgali altındayken nüfusu 3 bin 500'e kadar düşen Cerablus, şimdi yaklaşık 26 bin Suriyeliyi barındırıyor. Her geçen gün artan nüfusla beraber kentteki güvenlik önlemleri de artırılıyor.
Cerablus'u Karkamış, Membiç ve Azez'e bağlayan yollarda nöbet kulübesi kuran ÖSO askerleri, elleri tetikte gelen bütün araçları kontrol ediyor. İlçenin içinde de farklı yerlere uygulama noktası oluşturan askerler, kimlik kontrolü yapıyor.

ÖSO komutanlarından ve Karkamış kapı sorumlusu Abdulnasır Celal, AA muhabirine yaptığı açıklamada Cerablus'ta güvenlik önlemlerinin çok sıkı olduğunu söyledi.

Kentin bağlantı yollarında ve içinde sürekli nöbet tutan askerler olduğunu belirten Celal, şunları kaydetti:

"Birinci hedef Cerablus'u düşmandan temizlemekti, şükürler olsun temizledik. Türk askerler bize yardım etti. Biz onlardan çok memnunuz. Elhamdülillah şimdi durum çok iyi. Şimdi Cerablus yeni şehir oldu, elektrik geldi, su geldi şehrimiz yeniden kuruldu. Türkiye'ye teşekkür edeniz bu konuda. Cerablus çok hızlı bir şekilde yeniden canlanıyor. Aileler dışarıdan buraya geliyor artık. Savaş bitti, terörist kalmadı. Durum oldukça rahat oldu. Dükkanlar açıldı, insanlar alışveriş yapıyor. DAEŞ zamanında bu dükkanların hepsi boştu ve insanlar burada çok tedirgindi. Ama şimdi oldukça rahat ve mutlulular. Her ihtimali değerlendiriyor ve güvenliği asla elden bırakmıyoruz."

Yorumlar