Cerablus'ta bir Türk tankı vuruldu

Cerablus'taki TSK birliklerine roketli saldırı düzenlendiğini, bir tankın vurulduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'ta bir Türk tankı vuruldu
Sonhaberler.com/ Haber Merkezi 

Suriye'nin Halep şehrine bağlı Cerablus kasabasında bulunan Türk birliklerine IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda bir tankın isabet aldığı, saldırıda 3 askerin yaralandığı belirtildi. 

Genelkurmay Başkanlığı, Cerablus'taki TSK birliklerine roketli saldırı düzenlendiğini, bir tankın vurulduğunu açıkladı. Vurulan tankta bulunan 3 askerin yaralandığı belirtti. 

SALDIRIYI DÜZENLEYENLER İMHA EDİLDİ

Saldırının IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgeden geldiği belirtilen açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren grubun anında imha edildiği kaydedildi. 

ÜÇ GÜN ÖNCE DE VURULMUŞTU

Cerablus'ta üç gün önce de PYD tarafından düzenlenen saldırıda iki tank isabet almış, saldırıda bir asker şehit olmuş, 3 asker ise yaralanmıştı. Saldırının Rus yapımı füzelerle gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı. 

ATEŞKES İDDİALARI VARDI

Öte yandan AFP'nin bugün ABD ordusundan yetkililere dayandığı bir haberinde, PYD ile Türk ordusunun Cerablus'ta 'geçici bir ateşkes' anlaşmasına vardıklarını savunmuştu. Haberde, tarafların kısa süreliğine çatışmazlık sözleşmesi yaptığı belirtilmişti. 

Reuters ise Türk ordusundan yetkililere dayandırdığı haberinde, ateşkesin söz konusu olmadığını aktardı. 

Rudaw ise terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG sözcüsünün durumun 'Cerablus Askeri Konseyi ve Türk Ordusu arasında geçici bir çatışmayı durdurma olduğunu' söylediğini aktardı.

 

Yorumlar