Cep telefonunuza gelen '1000 TL pandemi yardımı' mesajına dikkat

Koronavirüs sürecinde vatandaşa yardım amaçlı verilen pandemi yardımları dolandırıcılar tarafından suistimal edilmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonunuza gelen 'yardım' mesajına dikkat

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsten olumsuz etkilenen vatandaşlara hükümet tarafından başlatılan pandemi yardımları dolandırıcılar tarafından suistimal edilmeye başlandı. 

İçinde bulunduğu zor durumda birazcık da olsa hükümetten alacağı 1000 TL'lik yardımla rahatlamaya çalışan vatandaşı tuzağı düşüren vicdansız dolandırıcılar, bu yolla vatandaşın bütün kişisel bilgilerini ve elektronik araçlarını ele geçiriyor. 

Pandemi Yardımları adı altında açtıkları internet siteleri üzerinden bilinçsiz vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışan dolandırıcılar utanmadan sitelerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın resmini de koymuş durumdalar. 

Dolandırıcılar tarafından açılan site üzerinden yapılan her işlem, cep telefonunuzu bilgisayarınızı korsanların eline düşürüyor. Bu yöntemle cep telefonunuzdaki önemli bilgiler, banka ve şifre bilgileri, bilgisayarınızdaki her türlü, bilgi belge ve şifrelerin tamamı korsanların eline geçiyor. 

Korsanlar bu yolla çaldıkları bilgileriniz ile banka gibi kurumlarda sizin adınıza rahatlıkla işlem yapabilecekler. 

Öte yandan aynı dolandırıcılar ele geçirdikleri cep telefonları üzerinden rehberdeki bütün kullanıcılara, sağlık bakanlığından atılmış gibi mesaj atıyor, kendine bu yolla yeni kurbanlar buluyor. 

İşte dolandırıcıların sitelerinden sadece bir tanesi (pandemiyardimlari.online/tr): 

Yorumlar