Cengiz Ünder neden yok neden oynamıyor?

Cengiz Ünder'in Trabzonspor ile oynanacak maçta yer almaması taraftarın dikkatini çekti. Taraftar, önemli ismin neden kadroda yer almadığını merakla sorguluyor.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Ünder neden yok neden oynamıyor?

Cengiz Ünder'in neden bugün açıklanan ilk 11'de yer almadığı merakla soruluyor. Trendyol Süper Lig'in 11. haftasının en çok konuşulan konularından biri de Cengiz Ünder'in Fenerbahçe kadrosundaki durumu. Fenerbahçe'nin, serisini sürdürmeye kararlı olduğu Trabzonspor maçında Cengiz Ünder var mı yok mu? İşte, Fenerbahçe taraftarının merakla beklediği o sorunun cevabı.

NEDEN KADRODA YOK?

Uzun süredir sakatlıkla mücadele eden ve yeşil sahalara dönüşü sabırsızlıkla beklenen milli futbolcu Cengiz Ünder'in iyileşme süreci olumlu haberlerle dolu. Fenerbahçe'nin bu sezonki flaş transferlerinden biri olan ve sadece 94 dakika süre alabilen Ünder, taraftarlarına müjdeyi verdi: Sakatlığını atlatan yıldız oyuncu, takımla antrenmanlara devam ediyor.

Fenerbahçe, ligdeki muhteşem serisini 11'e çıkarmak için Trabzonspor maçına odaklanmış durumda. 10'da 10 yapan sarı lacivertliler, bu zorlu karşılaşmayı da kayıpsız geçmenin hesaplarını yapıyor. Maçın yönetimini üstlenecek olan Arda Kardeşler'in düdüğüyle 4 Kasım Cumartesi günü sahne alacak olan Fenerbahçe, savunma hattında yaşanan sakatlıklar nedeniyle yeni stratejiler geliştiriyor.

CENGİZ ÜNDER'İN DURUMU VE TAKIMA DÖNÜŞÜ

Antalyaspor karşılaşmasında yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası oyundan çıkmak zorunda kalan ve adalesinde yırtık tespit edilen Ünder, şimdi tam olarak sahalara dönmeye hazır. Ancak deneyimli teknik adam İsmail Kartal'ın gözü, Trabzonspor maçından ziyade 9 Kasım'da oynanacak Konferans Ligi maçında. Plan, Cengiz Ünder'i Avrupa sahnesinde riske atmadan, tam kapasite ile sahaya sürmek.

İsmail Kartal'ın düşüncesi, yüksek tansiyonu olan Trabzonspor karşılaşması yerine, Ünder'i Avrupa arenasında, Ludogorets ile yapılacak maça saklamak. Böylece, diğer yıldız oyuncu İrfan Can Kahveci'yi de dinlendirerek kadroda rotasyon yapmak ve takımın yükünü hafifletmek hedefleniyor.

Fenerbahçe'nin bu sezonki transfer döneminde Marsilya'dan 15 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı milli oyuncu, sakatlık sebebiyle sınırlı sürelerde olsa da 6 maçta formayı giydi ve yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

 

Yorumlar