Cenazeye katıldı 9 kişiye virüs bulaştırdı

Samsun'da koronavirüs taşıyıcısı bir kişi, katıldığı cenaze töreninde, cenaze sahiplerinden 9 kişiye virüsü bulaştırdı. Virüs bulaşanlardan birisi 96, diğeri ise 65 yaşında olan baba oğuldu. İkisi de tedavi olarak iyileşti.

Google Haberlere Abone ol
Cenazeye katıldı 9 kişiye virüs bulaştırdı

Samsun'da vefat eden 94 yaşındaki Refika Akyüz'ün cenaze törenine katılan bir kişi, Akyüz ailesinden ikisi yaşlı olmak üzere 9 kişiye hastalık bulaştırdı. Hastanede tedavi altına alınan hastalardan 96 yaşındaki baba Kasım Akyüz ile 65 yaşındaki oğlu Yusuf Akyüz iyileşerek taburcu olmayı başardı. Yusuf Akyüz,"Bizde yüksek ateş, nefes darlığı gibi belirtiler olmadı. Hatta biz önce grip sandık. Yakınımızın korona olduğunu öğrendikten sonra hastaneye gittiğimizde salgına kapıldığımızı öğrendik" dedi

Habertürk'ten Alper Uruş'un özel haberine göre, Samsun'da yaşayan Akyüz Ailesi için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sendromu, 94 yaşındaki anne Refika Akyüz'ün ölümüyle başladı. Yatalak olan ve kalp krizinden yaşamını yitiren Refika hanım, 20 Mart'ta gözlerini hayata kapattı. 21 Mart'ta da doğduğu köyde eşi, çocukları, ailesi ve yakınları tarafından toprağa verildi.

Refika Akyüz sorunsuz biçimde defnedildi ancak onun cenazesine gelen bir yakınının pozitif çıkmasının ardından cenazeye katılan 9 kişinin hayatı bir anda değişti. Bundan sonrasını, rahmetlinin oğlu olan Yusuf Akyüz şöyle anlatıyor:

"Annem yatalaktı ve mamayla besliyorduk. Kalp krizi sonrası kaybettik. Cenazeye gelen bir yakınımızda koronavirüs çıktığını öğrenmeden 3-4 gün önce bizim hayatımız yavaş yavaş değişmeye başladı. Annemi, 21 Mart'ta toprağa verdik ve 23 Mart'ta biz rahatsızlandık. Bu süre zarfından bende ve babamda söylendiği gibi yüksek ateş ve nefes darlığı falan olmadı.

Bizdeki şikayetler baş ağrısı, vücudumuzda kırgınlık ve balgamlı öksürük gibi gripte görülen şikayetlerin aynısıydı. Biz zaten önce grip sandık. Böyle 3-4 günü geçirdik ve cenazeye gelen yakınımızın koronavirüs olduğunu öğrendikten sonra 27 Mart'ta apar topar hastaneye gittik. Bende önce virüs çıkmadı ancak babam pozitif çıktı. Babam 96 yaşında olduğu için ben doktor beye refakatçi olarak kalmak istediğimi söyledim. Bana refakatçi olduğum dönemde mi daha önce mi geçti onu tam bilmiyorum ama doktor beye test yaptırmak istediğimi söylemem üzerine hemen test yapıldı. Babam yaşlı bir adam ve evde oturuyordu. Yani evde ona değen bir virüsün bende olmama ihtimali bence yoktu. O yüzden ben diyorum ki virüsü refakatten önce kapmıştım.

Cenazeye gelen o yakınımız yüzünden bizimle birlikte tam 9 kişi hastaneye yattı. Babam ile bana ilaç tedavisi uygulandı ve 11 gün sürdü. 7 Nisan'da taburcu olduk ve şu an ikimiz de evdeyiz ve ilaç tedavisi görüyoruz. Tedavinin ardından 14 gün evde karantina süreci var; onu dolduruyoruz. Ben zaten 65 yaş sınırına da takılıyorum."

Haberde virüs taşıyıcısı ile virüsü kapan diğer aile bireylerinin son durumu hakkında ise bir bilgi bulunmuyor.

Yorumlar