Cenaze namazı da kılındı ama ceset hala ortada yok

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda hunharca katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı için İstanbul Fatih Camii'nde bugün Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı; ancak Cemal Kaşıkçı'nın cesedi hala ortada yok. Suudi Arabistan dün yaptığı açıklamada, Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrılarak konsolosluk dışına çıkarıldığını belirtmişti. Açıklamad, cesedin gömüldüğü ifade edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Cenaze namazı da kılındı ama ceset hala ortada yok

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim 2018 tarihinde hunharca katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı için Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Kaşıkçı'nın dünyanın farklı ülkelerinden gelen gazeteci arkadaşları da katıldı.

ARKADAŞI YASİN AKTAY'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cemal Kaşıkçı için Fatih Camisi'nin yanı sıra Ankara'da Kocatepe Camisi'nde ve birçok ilde de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazları kılınacağını kaydetti.

Öte yandan, Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un yanı sıra Cemal Kaşıkçı için Mekke, Londra, Paris, Washington, İslamabad, Jakarta, Rabat, Tunus, Kuveyt gibi dünyanın dört bir yanındaki birçok şehirde gıyabi cenaze namazları kılınacağını bildirdi.

CESEDİ HALA ORTADA YOK

Gıyabi cenaze namazı kılınan Cemal Kaşıkçı'nın cesedi ise hala ortada yok. Suudi Arabistan dün yaptığı kan donduran açıklamalarda, cesedin ne yapıldığına dair bilgiler verilmişti. Açıklamada, cesedin parçalara ayrıldıktan sonra konsolosluk dışına çıkarıldığını ve bilinmeyen bir yere yerel işbirlikçi tarafından gömüldüğünü belirtilmişti.

Yorumlar