Cemil Tugay kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir? CHP İzmir Adayı

Cemil Tugay kimdir sorusu CHP'nin İzmir adayı olacağı iddialarından sonra merakla sorulur oldu. İddiaya göre Özgür Özel, Tugay ile görüşerek İzmir için onu düşündüklerini kendisine iletti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin İzmir Adayı Cemil Tugay

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'ın kim ve nereli olduğu soruları adaylık iddialarından sonra merakla sorulmaya başlandı. Peki, Cemil Tugay kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir?

CEMİL TUGAY KİMDİR?

1967 yılında Van'da dünyaya gelen Cemil Tugay, öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğudur. İzmir İnönü Lisesi'nden mezun olan Tugay, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1989 yılında bitirdi.

Pratisyen hekim olarak Çorum ve Tire'de görev yapan Tugay, Plastik Cerrahi ihtisasını 1993-2000 yılları arasında tamamladı ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor oldu.

ABD'de Cleveland Clinic'te araştırmacı doktor olarak da çalışan Tugay, uzmanlık sonrası Karşıyaka Devlet Hastanesi ve İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak hizmet verdi.

2009 yılında serbest hekimlik yapmaya başlayan Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı seçilmesinin ardından muayenehanesini kapattı. Evli ve üç çocuk babası olan Tugay, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

CHP'DEN ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde yerel seçimlere yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile gerçekleştirdiği görüşmede, Tugay'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olarak belirlendiği iddia edildi. Saymaz, Özel'in Tugay'a, “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük. Sizi tek isim olarak Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) götüreceğiz. Burada onaylanırsanız Parti Meclisi'nde karar bağlayacağız.” dediğini aktardı.

TUNÇ SOYER'İN PAYLAŞIMI

Tunç Soyer'in Sosyal Medya Paylaşımı Bu gelişmelerin ışığında, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşıma dikkat çekiliyor. Soyer, "İzmir üzerinden yürütülen polemiklerin asıl amacı, Türkiye'de güçlü muhalefeti bölmek, zayıflatmaktır. Tabanda mümkün olan en güçlü işbirliklerini yaratmak ve tabanın sesine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Toplumsal muhalefeti büyütmek için mücadeleye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar