Cemil Candaş için Şişli Belediyesi'nde tören düzenlendi

- Şişli Belediye Başkanı İnönü: "Cemil’i katledenlerin peşini bırakmayacağım. Benim arkamda devlet var. Benim arkamda devletin namuslu polisi, savcısı, hakimi var" -" 'Sen işe başla biz sonradan kitabına uydururuz' diyen rantçıların modeli artık Şişli'de işlemiyor. Artık işler böyle yürümüyor, yürümeyecek"

Google Haberlere Abone ol
Cemil Candaş için Şişli Belediyesi'nde tören düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybeden İmar ve Şehircilikten Sorumlu Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için Şişli Belediyesi'nde tören düzenlendi.

Şişli Belediyesi önünde düzenlenen törene, Candaş’ın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Candaş’ın kardeşi Metin Candaş, ağabeyini katledenlerden hesap sorulmasını istedi. Candaş'ın çok çalışkan ve dürüst olduğunu ifaden eden kardeş Candaş, yaşananlara isyan etti.

Şişli Belediye Başkanı İnönü de, Cemil Candaş'ın Şişli'de öteden beri alışıla gelen çürük, zehirli, ama bazılarının pek övündüğü bir modele karşı dik durduğu için öldürüldüğünü söyledi.

"Çok üzgün, çok kızgın çok öfkeliyim" diyen İnönü şunları kaydetti:

" 'Sen işe başla biz sonradan kitabına uydururuz' diyen rantçıların modeli. Şişli'de artık işler böyle yürümüyor, yürümeyecek. Halk bana güvendi ve oyunu verdi. Malını teslim etti. Buna tecavüz etmek isteyenlere, ben ve Cemil gibi dik duran arkadaşlarım, asla izin vermeyeceğiz. 'Böyle gelmiş böyle gidecek' diyenlere sesleniyorum. Böyle geldi, böyle gitmeyecek. Bu zehri Şişli'de akıtacağım."

Yılmayacaklarını, korkmayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı İnönü, "Kirli ilişkiler içinde, Şişli'de istediğini yapacağını sananları, bize yaptıkları gibi tehdit etmiyorum. En yüksek perdeden uyarıyor ve hatırlatıyorum. Benim arkamda devlet var. Devletin namuslu polisi, savcısı, hakimi var. Temiz belediyecilik ilkesiyle çıktığımız yolda, bizi engellemeye çalışan kanunsuzlara karşı, devletin kurumlarına güveniyorum. Cemil'i katledenlerin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Cemil Candaş'ın öldürüldüğü zamana da dikkati çeken Başkan İnönü, "Ülkemizin içinde geçtiği en karışık dönemi fırsat bilerek ve gündemde yer almayacağını düşünerek bir cinayet işlenmiştir. Bunu yapan hainlerin en ağır cezayı alması için hukukun bize verdiği her olanağı kullanacağım" ifadelerini kullandı.

Çalışma arkadaşını koruyamadığı için Candaş'ın ailesinden ve tüm personelinden özür dileyen İnönü, göz yaşlarına hakim olamadı. Candaş'ın aile bireyleri ve arkadaşlarının da göz yaşı döktüğü görüldü. Bu arada Candaş'ın çalışma arkadaşlarından biri fenalaştı.

Törenin ardından Cemil Candaş'ın cenazesi memleketi Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine doğru yola çıkarıldı.

Candaş yarın Beşikdüzü ilçesinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Yorumlar