Cemil Bayık öldürüldü iddiası

Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonlar esnasında terör örgütü liderlerinden Cemil Bayık'ın da öldürüldüğü ileri sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Bayık öldürüldü iddiası

Türkiye'nin aralıksız bir şekilde devam eden operasyonlarından birinde terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinden Cemil Bayık'ın da öldürüldüğü ileri sürülüyor. 

Terör örgütü PKK’nın en üst kademesinde bulunanlardan biri olan terörist Cemil Bayık’ın TSK tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Barzani'nin haber sitesi ve Fransız Haber Ajansı, Türk Silahlı Kuvvetlerini'nin Irak'ta PKK'nın bombaladığını duyurdu.

Bu toplantıda terörist elebaşı Cemil Bayık'ın öldürülüğü iddia edildi.

Barzani'nin haber sitesindeki haberde, şu ifadelere yer verildi, Erbil merkezli Barzani'nin haber sitesi, Irak Basın ve Enformasyon Ağı'na dayandırdığı haberde, TSK’nın Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesinin Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızları ile PKK’lıların toplantı yerinin bombalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’ye ait SİHA’nın Irak güçlerine saldırı düzenlediği ve iki askerin hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, “Türkiye İHA aracılığıyla Sidekan’daki sınır muhafızı birliklerimize ait bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda 2. Sınır Tugayı komutanı ve 2. Tümen komutanlığına bağlı 3. Birlik komutanı hayatını kaybetti” denildi.

Van'daki SİHA merkezine ait T33 kuyruk numaralı SİHA Hakurk bölgesi, İran sınırında PKK'nın 2 numarasının Cemil Bayık'ın içinde olduğu değerlendirilen araca 29 dakikalık takip sonucunda araca başarılı bir atış yaptığı öğrenildi.

Terörist araçtan yuvarlanarak yaralı bir şekilde uzaklaşmaya çalışırken 3 dakika sonra saat 14:58'de Paternsiz başarılı bir atış daha yapılarak hedef imha edildi. Çevredekiler parçalanan cesedi bölgeden uzaklaştırmak için başka bir araca yükledi. O aracın 32 dakikalık takibi sonucunda içinde bulunanlarla birlikte imha edildiği bilgisine ulaşıldı.

İmha edilen teröristler arasında çok sayıda örgüt yöneticisi ile birlikte örgütün 2 numaralı ismi Cemil Bayık'ın da olduğu öne sürüldü.

Başarılı operasyon sonrasında Van'daki SİHA merkezinde bir anda bayram havası estiği öğrenildi.Sosyal medyada bir çok kullanıcı Cemil Bayık'ın öldüğü yönünde paylaşımlar yaptı."

ŞAMİL TAYYAR'DAN İLGİNÇ TESPİT 

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, "Terörist Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddiası, ihtimal dahilinde ama kesin değil. Operasyon öncesi toplantıya katılacağı istihbaratı vardı, katılıp katılmadığı bilinmediği için öldüğü iddiası, teyite muhtaç. Sonuç ne olursa olsun gurur verici. Yiğitlerimizi kutluyorum" dedi.

CEMİL BAYIK KİMDİR?

Cemil Bayık, 1955 yılında Elazığ'ın Keban ilçesinde doğdu. Terör örgütü PKK'nın kurucularından birisidir. Bunun yanında KCK grubunun da konsey üyeleri arasındadır.

1970 yılında Ankara Üniversitesi'nde eğitim gördüğü bir sırada Kemal Pir aracılığıyla Abdullah Öcalan'la tanışmıştır. 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbe sırasında yurtdışına kaçtı. Suriye, Lübnan, Kuzey Irak'ta örgüt lehine çalışmalarda bulundu.

Daha sonra terör örgütü PKK'nın başkanlık konseyine getirildi. Öte yandan Bayık, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinde kırmızı bültenle aranmaktadır.

ORMANI ATEŞE VEREN TERÖRİSTLER BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

 

 

Yorumlar

toprak Birgün yaktıgınız ateş çemberinde sizde yanacaksınız .Budünyada olmazsa ahirette bundan hiç şüpem yok