Cemil Bayık, kellesine ödül koyan ABD'den yardım istiyor

Sözde müttefikimiz ABD, terör örgütleri ile mücadelede bize destek olmak için PKK'yı terör örgütü olarak görmüş ve örgütün ele başlarından Cemil Bayık'ın kellesi için 4 milyon dolar ödül koymuştu. Ancak, Bayık, operasyonların ardından yaptığı açıklamada ABD'nin iki yüzlülüğünü ortaya koyuyor.

Google Haberlere Abone ol
Bayık, kellesine ödül koyan ABD'den yardım istiyor

Terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında büyük bir kararlılıkla operasyonlar düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son olarak terör örgütü PKK'ya karşı Pençe-Kaplan operasyonunu başlattı.

Operasyonla, terör örgütü PKK'nın yıllardır yuvalandığı bölgelere bomba yağdırıldı.

Teröristlerin ikinci Kandil'i olarak gösterilen bölgelerde yapılan silah depoları, tek tek havaya uçuruldu.

MİT ve TSK'nın koordineli şekilde devam ettirdiği operasyonlarla ağır kayıplar veren terör örgütü PKK'dan, ilk açıklama geldi.
Örgütün elebaşlarından Cemil Bayık, Türkiye'nin bölgede düzenlediği operasyonlar nedeniyle Amerika ve Irak'ı suçladı.

Bizi niye korumuyorsun Amerika?

Terörist Bayık, "Mahmur, Şengal ve diğer alanları bombaladıklarında kimsenin sesi çıkmadı. Ne Güney hükümeti ne Irak hükümeti ne BM ne Amerika ne Avrupa hiç kimse bu saldırılara karşı tepki vermiyor. Bunların anlamı var tabii. Çünkü bu saydıklarımın hepsinin saldırılardan haberleri var.

Operasyonun sorumlusu Amerikaymış: Kendisi taşeron diye herkesi öyle sanıyor

Eğer bunlar izin vermezse Türkiye, Şengal'e, Mahmur'a saatlerce saldırabilir mi? Bu mümkün değil. O yüzden hem Güney hükümeti hem Irak hükümeti hem BM hem de Amerika bu saldırılardan sorumludur." dedi.

Kellesine ödül koymuştular

ABD'den yardım dilenen Cemil Bayık'ın kellesini getirene 4 milyon dolar ödül koyulmuştu. ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapının açıkça ülkeden medet umuyor olması da bu ülkenin Türkiye ile müttefiklik konusundaki iki yüzlü tavrını gösteriyor.

ONLAR BABALAR GÜNÜ KUTLAYAMADI

 

Yorumlar