Cemal Kaşıkçı'nın oğlu: Adalet yerini buldu, mutluyum

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda canice katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu, babasını öldürmekten yargılanan 5 kişinin idam cezası almasını "Adalet yerini buldu, mutluyum" sözleriyle değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cemal Kaşıkçı'nın oğlu: Adalet yerini buldu, mutluyum

Suudi Arabistan uyruklu Cemal Kaşıkçı'yı İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda canice öldürülenler hakkında ida cezası çıktı.

Geçtiğimi yıl 2 Ekim tarihinde evlilik işlemleri için nişanlısı Hatice Cengiz ile Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen Cemal Kaşıkçı'dan bir daha haber alınamamıştı.

Hatice Cengiz'in haber vermesinin ardından Türk-Arap Medya Derneği durumu yetkililere bildirmiş ve dernek başkanı Turan Kışlakçı soluğu başkonsolosluk binası önünde almıştı. Ardından devreye giren Türk yargısı ve Türk polisi yaptığı araştırmalar ve elde ettiği istibarat sonucu Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından bir daha çıkmadığını görüntülerle ortaya koydu.

İlk önce olayı inkar eden Suudi Arabistan, Türkiye'nin ortaya koyduğu deliller ve kararlı duruşu sonunda geri adım atmış ve olayı kabul etmek zorunda kalmıştı.

Olaya karışanlar hakkında dava açan Suudi yargısı, tepeden geldiği belli olan bir kararla 5 kişi hakkında idam kararı verdi.

Suudi yargısı, olaya karıştığı belirtilen 5 kişi hakkında idam kararı alırken 3 kişiye de hapis cezası verdi. Emri verdiği belirtilen Prens Selman'ın sağ kolu Kahtani'nin ceza almadığı davayı kapatmak için alınan kararlara, dünyadan tepkiler geldi.

Sadece Suud El Kahtani değil aynı zamanda dönemin Suudi Arabistan Konsolosu olan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi hakkında hiçbir ceza verilmedi.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN OĞLU MUTLU

İstanbul Başkonsolosluğu'nda canice katledilen babasının ölümünün ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile bir araya gelerek babası için tazminat, maaş ve villa alan Salah Kaşıkçı, kararın ardından açıklama yaptı.

Suudi yargısının verdiği karardan memnun kalan Salah Kaşıkçı, yaptığı ilk değerlendirmede "Adalet yerini buldu, mutluyum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar