Cem Yılmaz "Beykoz'un Mozart'ı" için devrede

- Ünlü sanatçı Yılmaz, AA'nın hikayesini duyurduğu, "Beykoz'un Mozart'ı" otizmli Yunus Yazar'ın konservatuvar hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçti - Cem Yılmaz, Yunus'un konservatuvara girişinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek, genç yeteneğe burs olarak gereken desteği sağlayacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Cem Yılmaz "Beykoz'un Mozart'ı" için devrede

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Ünlü sanatçı Cem Yılmaz, Anadolu Ajansının (AA) hikayesini duyurduğu, "Beykoz'un Mozart'ı" otizmli Yunus Yazar'ın (19) konservatuvar hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçti. Yılmaz, Yunus'un konservatuvara girişinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek, genç yeteneğe burs verilmesi için destek sağlayacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı, iki gün önce "Beykoz'un Mozart'ı otizmli Yunus'un konservatuvar hayali" başlığıyla yayımladığı haberde, dünyaca ünlü sanatçı Mozart'la aynı müzik kulağına sahip olan ve konservatuvarda eğitim alabilmenin hayallerini kuran otizmli Yunus Yazar'ın durumunu gündeme taşımıştı.

Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus'un hikayesini okuyan sanatçı Cem Yılmaz, genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmadı.

Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda Yunus'a destek olmak istediğini belirten ünlü komedyen Cem Yılmaz, "Bu kıymetli kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa, ben burs vermek isterim." ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım sonrasında AA muhabirinin ulaştığı Cem Yılmaz, Yunus'a destek olmak istediğini açıkladı.

Yılmaz, bu konuda kendi üzerine düşeni yapmaya, Yunus'a burs desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, Yunus ve onun gibi üstün yetenekli çocukların üniversiteye girişlerinde karşı karşıya kaldıkları sıkıntıların da ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Film setinde çekimde olduğunu aktaran Cem Yılmaz, Yazar ailesiyle öncelikle telefonda gereken irtibatı sağlayacaklarını bildirdi.

Yorumlar