Cem Gürdeniz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Gürdeniz hakkında merak edilen bilgilerden bazıları.

Google Haberlere Abone ol
Cem Gürdeniz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ihtisas alanı nedir? İşte Cem Gürdeniz hakkında merak edilen bilgilerden bazıları ve biyografisi: 

62 yaşında olan Cem GÜrdeniz 24 Mart 1958 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 

1972 yılında Deniz Lisesi’ne kabul edildi.

1979 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirerek Deniz Teğmen rütbesiyle Donanma gemilerinde güverte subayı olarak görev aldı.

1983-1985 yılları arasında ABD Naval Postgraduate School’da “İnsan Gücü, Personel ve Eğitim” alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve 1987 yılına kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı-Ankara’da görev yaptı.

1987-1989 yılları arasında Deniz Harp Akademisi öğrenimini tamamlayarak, Deniz Kurmay Yüzbaşı olarak TCG Gayret Muhribi Harekât Subayı oldu.

Bu görevindeyken 1991 yılında Belçika’da NATO SHAPE Karargâhı’nda dış göreve seçilmiş, dış görevi esnasında Brüksel ULB (Université Libre Bruxelles)’de Uluslararası Politika dalında yüksek lisans yaptı.

ENTELEKTÜEL ASKER

İngilizce ve Fransızca bilen Cem Gürdeniz'in Deniz Kuvvetleri Dergisi’nde 1979-2005 arasında 22 makalesi yayınlandı.

Türk Deniz Kuvvetleri El Kitabı 2000, İngilizce/Türkçe ve Türkçe/İngilizce Deniz Terimleri Sözlüğü, Cumhuriyet Donanması (Prestij Kitabı), Açık Denizlere Doğru Deniz Kuvvetleri (Prestij Kitabı) ile Hedefteki Donanma (Kırmızı Kedi Yayınları) ve Amatör Denizciler İçin Acil Durum Seyri (Kırmızı Kedi Yayınları) kitaplarını yazdı.

Aydınlık gazetesinde, “Mavi Vatan” isimli haftalık köşenin yazarıdır.

Yurtdışında 2003-2010 yılları arasında başta Karadeniz’de Deniz Güvenliği konusu olmak üzere 30’a yakın uluslararası konferansta bildiri sundu.

Halen Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Kurucu Direktörü olarak görev yapıyor.

Gürdeniz, Yeni Deniz Mecmuası yayın kurulu üyesi ve yazarı, Yacht ve Turkish Marinas dergilerinde yazılar kaleme alıyor.

Rengin Gürdeniz’le evli olup Ülkem (Gürdeniz) Suntay ve Ege Gürdeniz’in babası, Bora Suntay’ın dedesidir.

Yorumlar