Çekya'da ANO Partisi liderinin dokunulmazlığının kaldırılması talebi

- Çekya polisi, hükümeti kurmakla yetkilendirilen ANO Partisi Genel Başkanı Andrej Babis’in dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti

Google Haberlere Abone ol
Çekya'da ANO Partisi liderinin dokunulmazlığının kaldırılması talebi

PRAG (AA) - Çekya polisi, ulusal parlamentodan geçen ay yapılan seçimlerden birinci parti olarak çıkan Gayrimemnun Vatandaşlar Hareketi Partisi (ANO) Genel Başkanı Andrej Babiş ve yardımcısı Jaroslav Faltynek'in dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

Çekya Devlet Radyosunda yer alan bir habere göre, polisin, isimlerinin yolsuzluğa karıştığı iddiasıyla haklarında hukuki sürecin sürdüğü Babiş ve Faltynek’in dokunulmazlıklarının kaldırılması için talepte bulunduğu kaydedildi.

Haberde, ülkenin en zengin işadamı olarak bilinen Babiş'in, 2007-2008'de Avrupa Birliği’nin (AB) küçük ve orta seviyeli işletmelere verdiği fonları şaibeli yollarla alarak "Leylek kafesi" adında bir eğlence ve sağlık merkezi yapımı için kullandığı iddiasıyla bu yılın ortasında hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma nedeniyle Babiş'in dokunulmazlığının seçimler öncesi kaldırıldığı, daha sonra seçilmesiyle yeniden dokunulmazlık elde ettiği biliniyor.

Soruşturmanın selameti için polisin Babiş ve Faltynek’in dokunulmazlıklarının tekrar kaldırılmasına ilişkin başvuruda bulunduğu ifade ediliyor.

Öte yandan haberde, Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi’nin (ALOF) söz konusu yolsuzluk iddialarını araştırdığının da altı çizildi.

Yorumlar