Çekilmenin son saatlerinde hareketlilik yaşanıyor

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın yeniden başlamaması için verdiği sürenin dolmasına az bir süre kaldı. Türkiye, terör örgütü YPG mensuplarının güvenli bölgeden çekilmemesi durumunda 22.00'den sonra operasyonlarına devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Çekilmenin son saatlerinde hareketlilik yaşanıyor

Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim'de varılan mutabakata göre terör örgütü PKK/YPG'nin Barış Pınarı Harekâtı bölgesinden çekilmesi için verilen 120 saatlik süre bugün saat 22.00 itibarıyla sona erecek. Varılan mutabakata göre, Türkiye tarafınan verilen süre boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu operasyonları durduracaktı. Sürenin dolmasına saatler kala terör örgütünün bulunduğu Kamışlı kentinden tahliye işlemlerine devam ettiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Pence'in 17 Ekim'de görüşmesi sonrası, 9 Eylül'de başlatılan Barış Pınarı Harekatına 5 gün ara verilmişti. Terör örgütü YPG mensuplarının güvenli bölgeden çıkması için verilen sürenin dolmasına az bir süre kala, Suriye'nin Kamışlı kentinden yeni görüntüler geldi. Mardin'in Nusaybin ilçesi karşındaki Kamışı kentinden PKK/YPG'li teröristlerin araçlarla tahliye işlemlerine devam ettiği görüldü.

Yorumlar