Çay yerine sıcak su ve limon - limonun faydaları

Sabahları çay yada kahve yerine içilen limonlu sıcak su bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Çay yerine sıcak su ve limon - limonun faydaları

Dünyaca tanınan besin uzmanı Ann Louise Gittleman’ın sabahları kahve ve çay yerine sıcak su ve limon önerdi. Sıcak su ve limonun vücuda çok faydalaı olduğunu belirten Gittleman , sabahları içilen limonlu suyun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.

Limonlu sıcak suyun faydaları

Birçok açıdan faydalı olan sıcak su ve limon ikilisi , kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra , su ihtiyacını karşılar, sindirimi kolaylaştırır ve C vitamini alımını yükselterek bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Sıcak su ve limon karışımının hazırlanışı

Gittleman bir limonun yarısından sıktığınız limon suyu ile bir fincan sıcak suyun en uygun karışım olduğunu söylüyor. Karışımı daha etkili hale getirmek için biraz tarçın, biraz da öğütülmüş zencefil kullanabilirsiniz. Böylece metabolizma hızınızı da artırmış olacaksınız.

Limonlu sıcak suyun faydaları

Fonksiyonu

Güne başlarken ilk iş olarak limon suyu içmek sindirim sisteminizi uyarır. Bu da besinlerin vücudunuz tarafından daha iyi emilmesini sağlar. Emilim kötü olduğunda aç olmasanız bile, doymamışlık hissi olacaktır.

Limonlu sıcak suyun etkileri

Limon suyu damağınızdan başlayarak vücudunuzu temizlemeye girişir. Vücudunuza girdikten sonra, böbreklerin boşaltılmasını sağlar, karaciğerden atıkların ve toksinlerin atılmasına yardım eder. Ayrıca toksinleri temizlemekle görevli lenf sistemini güçlendirir.

Limonlu sıcak suyun önemi

Limon da, su da Gittleman’ın kilolardan kurtaran yiyecekler listesine dahil. Susuz kaldığınızda vücudunuz daha fazla yağ depoluyor, çünkü böbrekleriniz böyle bir durumda karaciğerinizden yardım istiyor. Bu da karaciğerinizin yağ yakma görevinden feragat etmesine neden oluyor.
Su ayrıca iştahı azaltıyor. Susuz kalmaksa, tam tersine, açlık hissi uyandırıyor. Limon selülitin azalmasına yardım edebilir, çünkü deriye giden kan akışını artırıp, vücudunuzun atıklardan temizlenmesine yardım ediyor. Limon ayrıca vücudunuzun yağ eritme kapasitesini artırıyor.

Limonlu sıcak suyun faydaları

Limonlu sıcak suyun faydaları

Limon yüksek miktarda C vitamini içerir. Bir limon 30.7 mg C vitamini içerir. Alınması tavsiye edilen günlük C vitamini miktarı kadınlarda 75 mg, erkeklerde 90 mg. C vitaminini daha fazla tüketen insanların sindirim sistemleri çok daha etkin çalışıyor.

Limon ayrıca midenin asiditesini artırıyor, böylece kalsiyumun emilimi kolaylaşıyor. Kalsiyumun iyi emilmesi daha rahat kilo vermek anlamına geliyor. Çünkü kalsiyum yağ hücrelerinde depolanıyor. Yağ hücrelerindeki kalsiyum miktarı arttıkça, onları yakmak o kadar hızlı oluyor.

C vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir, koroner kalp hastalıklarından korur, felç riskini azaltır, kataraktı ve gut hastalığını engeller.Bu antioksidan vitamin taze meyvelerle birlikte alındığında kanser riskinin azalmasını sağlıyor.

Yorumlar