Çavuşoğlu'ndan Filistinli mevkidaşına başsağlığı telefonu

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Gazze'de dün İsrail askerleri tarafından şehit edilen 15 kişi dolayısıyla Filistinli mevkidaşı Maliki'ye başsağlığı diledi - Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "ABD'nin Kudüs kararını yeniden gözden geçirmesini istediğini" aktardı

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'ndan Filistinli mevkidaşına başsağlığı telefonu

KUDÜS (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki'yi telefonla arayarak abluka altındaki Gazze Şeridi'nde dün İsrail askerleri tarafından şehit edilen 15 kişi için başsağlığı dileklerini iletti ve Türk hükümetinin Filistin halkına olan desteğini vurguladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Çavuşoğlu, Maliki'yi telefonla arayarak 2006 yılından bu yana abluka altında tutulan Gazze Şeridi'nde dün şehit edilen 15 Filistinli için Türk hükümetinin taziye mesajını iletti.

Görüşmede Türk hükümetinin Filistin halkına olan desteğini vurgulayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan telefon görüşmesinin içeriği hakkında da bilgi verdi.

- Erdoğan'dan Trump'a Kudüs çağrısı

Erdoğan'ın Trump'tan, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını yeniden gözden geçirmesini istediğini" aktaran Çavuşoğlu, Filistin halkına koruma sağlamak ve onların acısını dindirmek için Türkiye'nin diğer ülkelerle yaptığı görüşmelere ilişkin de Filistin mevkidaşını bilgilendirdi.

Çavuşoğlu ayrıca Filistinlilerin meşru haklarını ve bağımsızlıklarını elde etmelerini sağlamak için her konuda Maliki ile çalışmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında dün düzenlenen "Filistin Toprak Günü" gösterilerine İsrail askerlerinin gerçek mermi ile müdahale etmesi sonucu en az 15 Filistinli şehit edilmiş, yüzlerce Filistinli yaralanmıştı.



Yorumlar