Çavuşoğlu: Trump'ın sözünü tutmasını bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında geçen telefon konuşmasında ABD'den yapılan "YPG'ye silah yok" açıklamasını değerlendiren Çavuşoğu, "Trump'ın sözünü tutmasını bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Trump'ın sözünü tutmasını bekliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aramış, ikilinin görüşmesine ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Soçi zirvesi, Suriye'deki görüşmeler ve bölgesel konular ele alındı" denilmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre Trump terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'ye silah verilmeyeceği garantisinde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'den yapılan "YPG'ye silah yok" açıklamasını değerlendiren Çavuşoğu, "Trump'ın sözünü tutmasını bekliyoruz" dedi. Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada Trump'ın YPG'ye silah yardımının duracağını söylediğini belirtmişti.

Trump: Erdoğan dünyanın zor bir bölgesinde çalışıyor

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "O, dünyanın zor bir bölgesinde çalışıyor. Çok, çok ilgili ve açık olmak gerekirse çok puan topluyor ve ABD ile de birlikte çalışıyor. Ülkelerimiz arasında harika bir dostluk var. Bence biz şu anda hiç olmadığımız kadar yakınız ve bunun büyük bir bölümü kişisel ilişkilerle alakalı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar