Çavuşoğlu, Libya tezkeresi için Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Libya ile yapılan Askeri ve Güvenlik İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi için meclis gündemine getirilecek tezkereye destek istemek için partilere ziyaret düzenliyor. Çavuşoğlu'nun ilk durağı ana muhalefet partisi CHP oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Libya tezkeresi için Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ile yapılan anlaşmanın ardından Libya'ya asker göndermek için meclis gündemine getirilecek tezkere ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na sunulacak Libya tezkeresi konusunda bilgilendirme yapmak için CHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulunan Çavuşoğlu, diğer partilerin kapısını da çalacak.

Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, açıklama yaptı. Çeviköz, "Suriye'de karşı karşıya olduğumuz sorunların Libya'da da karşımıza gelmesini istemiyoruz. Diplomasiye öncelik verilmeli. Libya'ya tezkereye olumsuz bakıyoruz." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM LİBYA TEZKERESİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin ardından Çavuşoğlu, kısa bir değerlendirmede bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu ve görüşmede yer alan heyete tezkere ve Libya'daki son durum hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ile imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakat zaptıyla ilgili de bilgi verdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşlarının bazı sorular sorduğunu ve bunlara cevap verdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, "CHP'yi doğrudan bilgilendirmiş olduk. Tezkere konusunda takdir onlarındır. Niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu aktardık." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Libya tezkeresi için Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

MHP'YE ZİYARET OLMAYACAK

CHP'nin ardından diğer partileri ziyaret etmesi beklenen Çavuşoğlu, MHP'yi konu hakkında ziyaret etmeyeceklerini, "Sayın Devlet Bahçeli 'Bizim durumumuz belli. O yüzden bize gelerek vakit kaybetmenize gerek yok' dedi" sözleriyle açıkladı.

AKŞENER'İ DE ZİYARET EDECEK

Bakan Çavuşoğlu, "Tezkereyi Cumhurbaşkanlığı üzerinden gönderdik" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de ziyaret edecek. Libya'ya asker gönderme tezkeresinin 2 Ocak Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması bekleniyor.

Yorumlar