Çavuşoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği temsilcilerini kabul etti

- DATÜB Deklarasyonu: "Millete, milletin iradesine, ve demokrasiye Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain ve alçakça darbe girişimi asla kabul edilemez ve şiddetle kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği temsilcilerini kabul etti

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı ve ülke temsilcilerini kabul etti.

Çavuşoğlu'nun konutunda gerçekleşen görüşmede, DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov'un yanı sıra DATÜB’ün Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Ukrayna, Kırgızistan ve Rusya temsilcileri de hazır bulundu.

Görüşmede, Kassanov, DATÜB Başkanı ve ülke temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'deki Ahıska sivil toplum örgütlerinin birlikte imza koyduğu Yönetim Kurulu Deklarasyonunu Bakan Çavuşoğlu'na takdim etti.

Deklarasyonda, şu ifadeler yer aldı:

"Millete, milletin iradesine, ve demokrasiye Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain ve alçakça darbe girişimi asla kabul edilemez ve şiddetle kınıyoruz.

72 yıldır sürgünlerde yaşayan Ahıska Türkleri, vatan ve bayrak özleminin ne olduğunu çok iyi bilir. Bunun içindir ki dünyanın neresinde olursak olalım ana vatanımız, sevdamız Türkiye Cumhuriyeti ve onun seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında milli ruh, milli birlik ve kardeşlik adına sonuna kadar nöbetteyiz."

Deklarasyona Türkiye'den de İstanbul Ahıskalılar Derneği, Bursa Ahıskalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Derneği, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Bursa Ahıska Türkleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ahıskalı Gençler Birliği imza koydu.

-DATÜB nedir

DATÜB, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Ahıskalı kanaat önderlerinin Ankara’da 2008 yılında yapılan bir toplantıda aldığı kararla kuruldu. Birliğin kuruluş süreci 2011 yılında tamamlandı ve başkanlığına Kazakistan’da yaşayan Kassanov seçildi.

Merkezi ofisi İstanbul’da bulunan kuruluşun halihazırda ABD, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya ve Ukrayna’da temsilcilikleri veya üye dernekleri bulunuyor. ​

Yorumlar