Çatlak topuk nasıl giderilir, doğal krem

Çatlak topuklardan kurtulmak nasıl mümkün olur, bebeksi bir topuğa kavuşmak için doğal yöntemler nelerdir? Yumuşak topuk için doğal krem tarifi

Google Haberlere Abone ol
Çatlak topuk nasıl giderilir, doğal krem

Çatlak topuk nasıl tedavi edilir, yumuşak bir ayak tabanı ve topuklar için doğal yöntemler nelerdir? İşte çatlak topuktan kurtulmanın yolu.

Doğal topuk çatlağı kremi malzemeleri

* 1 Kutu Vazelin
* 1 Adet Limon
* 1 Çay kaşığı Bal
* 2 Çay Kaşığı Zeytin Yağı

Doğal Toğuk Çatlağı Kremin Yapılışı

Bir Kaseye Önce Vazelini Boşaltıyoruz ardından 1 Adet Limonu Kesip Sıkıyoruz daha sonra 1 çay kaşığı BAL ve 2 çay kaşığı Zeytin yağını dökerek İyice karıştırıyoruz. 10 Dakika kürü oda sıcaklığında bekletiyoruz.

Çatlak Topuklardan Kurtulmak İçin Doğal Kremin Uygulanışı

Önce ayaklarımızı güzelce yıkıyoruz ve kuruluyoruz. Daha sonra hazırlamış olduğumuz kürü ayağımıza masaj yaparak sürüyoruz. Kürü iyice ayağımıza yediriyoruz ve ilk kullanımdan sonra farkı göreceksiniz.

Günde iki kez uygulanması önerilir.

Topuk çatlakları  şişkin,   kuru ve yağ eksikliği olan nasır tabakaları sebebiyle oluşur. Kuru cilde sahip kişilerde çatlak topuk riski daha fazladır. Ayrıca yaşlanmaya bağlı olarak cilt elastikiyetini ve nemini kaybeder ve çatlak topuk daha sık görülür.

Reklam

Topuk Çatlağı Nasıl Tedavi Edilir?

Çatlakların tedavisinde öncelikle fazlalık olan nasırlaşmış tabaka dikkatlice alınarak basınç azaltılır. Düzenli bakım yapılarak tedavi gerçekleştirilir. Düzenli nemlendirici kullanılması çatlak bakımında önemlidir. 

Çatlak Tedavi Edilmez ise Riski Nedir?

Çatlakların tedavi edilmemesi, burada bulunan damarlar yoluyla mikroorganizmaların çatlaklardan vücudun içine ulaşma ve enfeksiyona neden olma riski sebebiyle tehlikedir. Ayrıca burada bulunan açık sinir uçları çok fazla ağrı hissedilmesine yol açabilir. 

Yaz aylarında sıcak ve kuru hava, terlik ve sandalet giyilmesi çatlak oluşumunu hızlandırır. Düzenli bakım sayesinde çatlaklar engellenebilir.

 


 

Yorumlar

Bedriye Enim de çatlak değil de nasır var ve çok cabuk çoraplar üretiliyor ve nasir dan dolayo topuklu ayakkabı giyemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Yılmaz Saraçoğlu Bende var uygularız Teşekkür ederim sağol
NACIYE ERDEM benimde çok topuklarım da çatlak var ne yapmaliyim