CarrefourSA "gelişmiş analitikle" aktif müşteri sayısını katladı

-Perakende sektöründe faaliyet gösteren şirket, elde ettiği büyük veriyi analiz etmek, anlamlandırmak ve sonuçlardan hareketle stratejilerini belirlemek için SAS'ın dünya çapında kabul gören gelişmiş analitik çözümlerini kullanıyor

Google Haberlere Abone ol
CarrefourSA "gelişmiş analitikle" aktif müşteri sayısını katladı

İSTANBUL (AA) - CarrefourSA, analitik çözümlerin sağladığı olanaklar sayesinde sadakat kartı kullanan aktif müşteri sayısını ve kartla yapılan alışverişlerin ciro içindeki payını 6 ay içerisinde yüzde 100 artırdı.

CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, perakende sektöründe faaliyet gösteren şirket, elde ettiği büyük veriyi analiz etmek, anlamlandırmak ve sonuçlardan hareketle stratejilerini belirlemek için SAS'ın dünya çapında kabul gören gelişmiş analitik çözümlerini kullanıyor. Bu sayede kampanya hedef kitleleri oluşturan ve kampanyaların sonuçlarını sağlıklı bir şekilde ölçen CarrefourSA, sadakat kartı kullanan aktif müşteri sayısı ve sadakat kartıyla yapılan alışverişlerin ciro içindeki payını önemli ölçüde yükseltti.

SAS çözümlerinin kullanılmaya başlanmasından itibaren 6 ay içerisinde CarrefourSA kartı kullanan aktif müşteri sayısı yüzde 100, bu kartla yapılan alışverişlerin ciro içindeki payı da yüzde 100'den fazla artış gösterdi.Yaptığı analitik çalışmalarla kampanya verimliliğini de artıran CarrefourSA, Euro 2016 Futbol Şampiyonası döneminde düzenlediği sosyal medya kampanyası ile kendi tarihinin en yüksek "mention" oranına ulaştı.

CarrefourSA Pazarlama ve CRM Direktörü Mehmet Necati Özdeniz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, CarrefourSA olarak her zaman piyasada ilkleri yapmaya ve müşterilerine iyi bir deneyim yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu deneyimi analitikle beslediğimiz zaman çok büyük faydalar elde ediyoruz. Bu faydaları ürünler arasındaki ilişkileri inceleyerek, sepet analizleri yaparak, müşteri davranışlarını görerek elde edebiliyoruz. Tüm bunları yapabilmek için elimizde yetkin ve hızlı bir analitik çözüm olması gerekiyor. SAS bize aradığımız yetkinliği ve yüksek performansı büyük bir kolaylıkla sunuyor. SAS’ın analitik alanındaki liderliği ve tüm dünyadaki tecrübesi bize ayrı bir güven veriyor." ifadelerini kullandı.

SAS Türkiye Genel Müdürü Hakan Erdemli ise her gün milyonlarca işlemin gerçekleştiği perakende sektörü için analitik çözümler geliştirmenin ve bunları uygulamanın çok büyük bir uzmanlık ve yetkinlik gerektirdiğine işaret ederek, "Bu yetkinlik hem teknoloji tarafında hem de teknolojiyi kullanan perakende şirketi tarafında çok kritik. Teknolojinin üstünlüğü olmazsa olmaz. Ancak insan faktörü onu başarıya dönüştürmek çok önemli. Perakende sektöründe Türkiye'nin en büyük oyuncularından biri olan CarrefourSA'nın, aradığı yetkin gelişmiş analitik çözümünü SAS'ta bulup son derece vizyoner ve yetkin ekibi sayesinde bu seviyede fark yaratmış olması bize büyük mutluluk veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar