"Canımıza ne olursa olsun, yeter ki vatan sağ olsun"

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Türksat'a yaptığı saldırıda yaralanan Hasetçi'nin tedavisi sürüyor - Hasetçi: - "Çıktığımızda yine meydanlarda, ayakta dimdik durmayı sürdüreceğiz. Canımıza ne olursa olsun, yeter ki vatan sağ olsun"

Google Haberlere Abone ol
"Canımıza ne olursa olsun, yeter ki vatan sağ olsun"

ANKARA (AA) - AYŞENUR SAĞLAM - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Türksat'a yaptığı saldırıda yaralanan ve tedavisi süren Bilal Davut Hasetçi, "Çıktığımızda yine meydanlarda, ayakta dimdik durmayı sürdüreceğiz. Canımıza ne olursa olsun, yeter ki vatan sağ olsun." dedi.

Darbe girişimi sırasında, Türksat Gölbaşı yerleşkesinde açılan ateş sonucu boynundan yaralanan ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Hasetçi, AA muhabirine 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Türksat'ta şoför olarak görev yapan Hasetçi, olayın olduğu gece nöbetçi şoför olarak saat 20.00'de mesaiye geldiğini ve gece 23.30 sularında çatışmanın başladığını söyledi.

Ateş seslerini duyduğunda yakınlarını arayarak helallik istediğini belirten Hasetçi, bir arkadaşıyla yapabilecekleri ne varsa yapmak üzere kurumun aracıyla çatışmanın olduğu yere yöneldiklerini ifade etti.

- "Hainler önümüzdeki aracı zalimce taradı"

Hasetçi, o sırada önlerindeki araca ateş açıldığını ve hainler tarafından zalimce tarandığını, araçta bulunan Ahmet Özsoy ve Ali Karslı'nın şehit olduğunu anlattı. Daha sonra kendilerine ateş açıldığını kaydeden Hasetçi, şöyle konuştu:

"Yanımda bir güvenlik arkadaşım vardı. Panikle kapıyı açtı, atlamaya yönelmişti. Onu içeriye çekip, geri manevra yaparak ateş alanından uzaklaşmaya çalıştım. Sonra askerler geldiler, bizi rehin aldılar. Diğer sağ kalan arkadaşlarımızla beraber bizi nizamiyenin tuvaletinde yaklaşık 2,5 saat kadar tuttular. Telefonlarımızı, eşyalarımızı gasbettiler. Yaralılarımız vardı, hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Yayını kesmek için arkadaşlarımızdan yardım istediler. 'Yayınları keseceğiz, trafo nerede, patlatacağız' diye bağırarak sordular, ithamda bulundular. Arkadaşlarımızla beraber direndik. Bu süre zarfında onları oyaladık. Vaktin geçtiğini fark edince artık yayınları kesmek için bombalamaya karar vermişler. 'Burayı tahliye ediyoruz. Çıkmayan bombaya maruz kalır' dediler."

Hasetçi, darbeci askerlerin lojmanda kalan yaklaşık 500 kişinin de tahliyesini istediğini dile getirerek, "Arkadaşlarım, onların TRT'deki yayınlarını bastırmaya çalıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bulunduğu yerden o anda yayın yapmasını sağlamaya çalıştılar. Bu vesileyle zaten büyük bir olaydan, darbeden kurtulduk Allah'ın izniyle." dedi.

Tahliyeler sırasında herkesin bulduğu arabaya binip uzaklaşmaya başladığını dile getiren Hasetçi, bir ailenin kendisini Gölbaşı'ndaki aracına götürdüğünü ifade etti.

Yaralı vaziyette aracını kullandığına dikkati çeken Hasetçi, "Beni bırakan arkadaşları taramışlar dönüşte. Kepekli yokuşunu çıkarken helikopter arkamdan gelerek tekrar ateş açtı. Zor da olsa hızlı bir şekilde oradan kurtuldum. Hastaneye geldim. Hayati tehlikeyi atlattım. Ameliyat oldum. Boynumdan giren bir şarapnel parçası beyni besleyen damarlara çok yakın geçerek omuriliğime saplanmış durumdaydı. Dün doktorlar ameliyatımı yaptılar, başarılı bir şekilde aldılar parçayı." diye konuştu.

- "Birlik olmaya, direnmeye devam edeceğiz"

Türkiye'nin milletin birlik ve beraberliği sayesinde darbeden kurtulduğunu vurgulayan Hasetçi, şöyle devam etti:

"Bu hainliktir. Kendi silahını kendine yöneltmek, kendi polisimizi, askerimizi birbirine vurdurmaktır. Yine birlik olmaya, direnmeye devam edeceğiz. Buradan çıktığımızda da yine meydanlarda, ayakta dimdik durmayı sürdüreceğiz. Canımıza ne olursa olsun, yeter ki vatan sağ olsun."

Korsan bildirinin okunduğu TRT'nin yayınlarının kesilmesi üzerine helikopterlerin ve cuntacı askerlerin hedefi haline gelen Türksat'ta, 2 personel şehit olurken, 4 personel de yaralandı. Türksat çalışanlarının darbe girişiminde bulunanlara yardımcı olmaması üzerine tesislere zarar verildi, ancak yayınları uyduya çıkarma anlamında Türksat'ta herhangi bir aksama yaşanmadı.

Yorumlar