Canikli: Tehditleri savuşturacak gücümüz var

Milli Savunma Bakanı Canikli, Türkiye’nin kendisine yönelecek her türlü tehdidi savuşturacak imkan ve kabiliyete sahip olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Canikli: Tehditleri savuşturacak gücümüz var

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin kendisine yönelecek her türlü tehdidi savuşturacak imkan ve kabiliyete sahip olduğunu belirterek, “Müttefiklerimizin uyguladıkları ambargolar bizi yolumuzdan alıkoymamaktadır” dedi.

Bakan Canikli, Türkiye’nin müttefiklerinin DEAŞ’la mücadele kılıfı altında terörist örgüt PYD/YPG’ye büyük yardım ve destekler yaptığını söyleyerek, “Müttefiklerimiz tarafından verilen listelerde belirtilen silah, mühimmat ve teçhizatın çok daha büyük boyutta olanı bu terör örgütüne aktarılıyor. Bu silahlar bu yapı içerisinde er veya geç Türkiye’ye yöneltilecektir” dedi. Türkiye’nin müttefiklerini bu konuda uyarmakla birlikte arazide de bu tehditleri ortadan kaldıracak adımları fiilen atması gerektiğini vurgulayan Canikli, çıkarılan tezkerenin de gereğinin yapılması için atılmış bir adım olduğunu kaydetti. Canikli, Türkiye’nin, güneyinde böyle bir siyasi oluşuma izin vermemeye kararlı olduğunu kaydetti.

AMBARGOLAR BİZİ ALIKOYAMAZ

“Ülkemiz, tehdit ve tehlikeleri savuşturacak imkân ve kabiliyetlere sahiptir” diyen Canikli, son yıllarda savunma sanayiinde atılan adımlar ve yerli üretim oranındaki artışların TSK’nın harekat kabiliyeti ve gücünü büyük oranda arttırdığına işaret etti. Canikli, “Müttefiklerimizin bazı ürün ve parçalarla ilgili olarak örtülü ambargo uygulamaları bizi yolumuzdan alıkoymamakta, sadece bazı savunma ürünlerinin geliştirilmesi sürecini geciktirmektedir. Hamdolsun Türkiye bugün savunma alanında teknoloji geliştiren bir ülkedir. Bazı alanlarda, bazı ürünlerde dünyanın en iyileriyle yarışıyoruz. Silahlı İHA bunlardan sadece bir tanesidir. Bugün itibarıyla savunma sanayi ürünlerinde yerli üretim oranı yüzde 65’in üzerine çıkmıştır” diye konuştu.

TEPELERİNE İNMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Savunma sanayiinde yakaladığı ivmenin bugün terörle mücadelede çok büyük avantajlar ve kolaylıklar sağladığını vurgulayan Canikli, “Geliştirdiğimiz ürünlerin ve etkinliğinin terör örgütlerini ve onlara doğrudan veya dolaylı destek verenleri rahatsız ettiğini ve üzdüğünü görüyoruz. ‘İnsan hakları’ kılıfı altında teröre destek verilmeye çalışılması kabul edilemez. Korkunun ecele faydası yok. SİHA’larımızla ve diğer bütün ürünlerimizle, yerli ürünlerimizle, silahlı ve silahsız tüm teröristlerin tepelerine binmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar