Canan Kaftancıoğlu'nun savcılık ifadesi ortaya çıktı

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun'un evinin görüntülenmesi soruşturmasıyla ilgili ifade verdi. Kaftancıoğlu, daha önce sosyal medya hesabı üzerinden, "Partisinin talimatını yerine getirmektedir" şeklinde ifadeler kullandığı olay hakkında, CHP İstanbul "Talimatım olmamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evini görüntülerken suçüstü yakalanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı ve olay hakkında açılan soruşturmada ifade verdi. Kaftancıoğlu, olayın ortaya çıktığı ilk günlerde parti talimatıyla ilçe başkanının orada olduğunu belirterek konuyu sahiplenmişti. Ancak savcılık ifadesinde, "Böyle bir talimatım olmamıştır" şeklinde ifade değiştirdi. 

İlk soruşturma, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafını çeken CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla açıldı. CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bunun parti talimatı olduğunu söyleyince, onun hakkında da ayrı bir soruşturma açıldı.

"Suçu ve suçluyu övme ile suça azmettirme" suçlarından soruşturma başlatılan Kaftancıoğlu geçtiğimiz gün Anadolu Adalet Sarayı'nda 1 buçuk saat ifade verdi.

Kaftancıoğlu savcılık ifadesinde, İlçe Başkanı'na talimat verdiklerini reddetti. CHP İl Başkanı, "Tüm parti mensuplarımızın yasalardan kaynaklı görevlerini doğru icra etmeleri yönünde genel talimatımız her daim olmaktadır" dedi. Suat Özçağdaş'ın Altun'un evini ya da şahsına özel bir mahalli fotoğraflamadığını iddia eden Kaftancıoğlu, "Benim de bu yönde hiç bir talimatım telkinim olmamıştır" dedi.

Kaftancıoğlu, çekilen fotoğraflarda konutun belli olmadığını, sadece kesilmiş ağaçların görüldüğünü iddia etti.

Canan Kaftancıoğlu ifadesinde, yargı kararıyla kesinleşmiş bir suç olmadığını da belirterek, "Suçu ve suçluyu övme" suçlamasını da reddetti. 

 

Yorumlar