Canan Kaftancıoğlu ne dedi? Kaftancıoğlu polis ve jandarma hakkında ne dedi?

Canan Kaftancıoğlu'nun polis ve jandarma hakkında kullandığı ifadeler sert tepkilere neden oldu. Seçim günü sandık başlarında güvenliği sağlamak amacıyla bulunan güvenlik görevlilerini zan altında bırakarak hakaret eden Kaftancıoğlu'na Bakan Soylu'dan tepki geldi. Polis ise suç duyurusuda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol
Canan Kaftancıoğlu'dan polis ve jandarmaya hakaret

Canan Kaftancıoğlu, polis ve jandarma hakkında ne dedi, neden tepki çekiyor soruları merakla soruluyor. Bakan Süleyman Soylu, neden Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi, Jandarma ve Emniyet neden suç duyurusunda bulundu?

CANAN KAFTANCIOĞLU NE DEDİ?

Kaftancıoğlu, kolluk güçleri, bina sorumlusu, ulaşım görevlileri gibi kişilere oy kullanmaları için verilen belge 142 No’lu belgeyle ilgili paylaşım yaptı. 142 belgesiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Kaftancıoğlu şunları söylemişti:

"Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler: Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali(ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin. Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin.Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira"

Günün ilerleyen saatlerinde Twitter'dan bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaftancıoğlu'nun polise hakaret ettiğini belirterek, "Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan, yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan Polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor. Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…" dedi.

Kaftancıoğlu, Soylu'ya cevap vererek, "Ben değil Türk Polisine sana bile hakaret etmiyorum bitanesi.. Ne oldu gerçekler canını mi acıttı? Fotokopi 142 ile oy kullanmak isteyenler bende var, sende yok mu yoksa? 4 terör örgütüyle ortaksam!! ve sen bu ülkenin içişleri bakanıysan benden çok senin sorunun!" ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir mesaj daha paylaşan Kaftancıoğlu, "Ha bu arada mükerrer oy kullanmaya kalkan babam olsa yüzüne tükürürüm o ayrı. Mükerrer oyun 3-5 yıl arası cezası olduğu da unutulmasın" ifadeleriyle ilk kullandığı ifadelerinin arkasında olduğunu belirtti.

JANDARMADAN AÇIKLAMA

Jandarma Genel Komutanlığı, seçim görevlileri hakkındaki açıklaması nedeniyle Kaftancıoğlu'na sert tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunacağını ifade etti

Jandarmanın açıklaması şöyle:

Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan Kahraman Polisimize ve Kahraman Jandarmamıza ağır hakaret içeren ve tümüyle uydurma olan iftira hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Türk Jandarmasına ve Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğ- lu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerin- den seçimin güvenliğini sağlayan Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Polisimizi hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu.

Kaftancıoğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu yaratmaya yönelik düpedüz bir yalandır.

Bu yalan iftira hakareti kabul etmiyoruz müfterinin kendisine iade ediyoruz Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancıoğlu'nun tiynetini de açıkça ortaya koy- maktadır.

Terörle mücadelede "ve kamu düzeninde" destan yazan Kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir.

Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır. Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancıoğlu'nun ifade ettiği gibi Kahraman Jandar- mamız ve Kahraman Polisimiz değil kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kur- duğu terör örgütleridir.

298 sayılı Seçim Kanunumuz açıktır. Kolluk kuvvetleri seçimin güvenliğinden sorumludur. Vatandaş olarak en doğal hakkı olan "Oy Kullanma" hakkını kolluk kuv- vetlerinin nasıl kullanacağı ile ilgili usül ve esaslar bellidir. Bu işlemi şaibeli göster- mek ve kolluk personelini zan altında bırakmak abes ile iştigaldir.

İftaraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü de seçim günü görev yapan bütün polisleri zan altında bırakan Kaftancıoğlu'na sert tepki göstererek suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan Kahraman Polisimize ve Kahraman Jandarmamıza ağır hakaret içeren ve tümüyle uydurma olan iftira hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Türk Polisine ve Türk Jandarmasına hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan Kahraman Polisimiz ve Kahraman Jandarmamızı hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu.

Kaftancıoğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu yaratmaya yönelik düpedüz bir yalandır.

Bu yalan, iftira ve hakareti kabul etmiyoruz müfterinin kendisine iade ediyoruz. Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancıoğlu'nun tiynetini de açıkça ortaya koymaktadır.

Terörle mücadelede ve kamu düzeninde destan yazan Kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir.

Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır.

Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancıoğlu'nun ifade ettiği gibi Kahraman Polisimiz ve Kahraman Jandarmamız değil kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kurduğu terör örgütleridir.

İftaraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Yorumlar