Çanakkale'de devrilen tur otobüsü

- Gelibolu'daki kazada ölen ve yaralanan yolculardan bazılarının yakınları, geziyi organize eden Sancaktepe'deki Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği önünde toplanarak, olayla ilgili bilgi almak istedi

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de devrilen tur otobüsü

İSTANBUL (AA) - Gelibolu'daki kazada ölen ve yaralanan yolculardan bazılarının yakınları, geziyi organize eden Sancaktepe'deki Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği önünde toplandı.

Sancaktepe'deki Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği (YECDER) önünde toplanan vatandaşlar, Gelibolu'da 5 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili bilgi almak istedi.

Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Gökhan Yılmaz ise dernek binası önünde vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kur'an kursu bünyesinde gezi yapıldığını ve kazanın nasıl meydana geldiğini henüz bilmediklerini söyledi.

Sadece otobüsün şarampole yuvarlandığını öğrendiklerini ifade eden Yılmaz, "Şu ana kadar 5 kişinin öldüğünü ve 20 civarında yaralının da hastanelere sevk edildiğini öğrendik. Kimin hangi hastaneye gittiğine yönelik liste elimizde. Bunlar öğrenci değil, yetişkin ev hanımları. Otobüste yaşları 30'un üzerinde 45 civarında kadın vardı. Belediyenin kültür turları kapsamında yapılan bir geziydi. Belediye bu tür etkinliklere yardımcı oluyor. Otobüs imkanı sağlıyor.'' dedi.

Geziye katılan eşinden haber alamadığını belirten Hamdi Gür, gözyaşlarını tutamayarak, ''Otobüs takla atmış 3-4 kişi ölmüş dediler. Şimdilik bekliyoruz, Çanakkale'ye gideceğiz.'' diye konuştu.

Eşinin de otobüste olduğunu söyleyen Ali Davutoğulları ise, ''Eşimle konuştum. Yaralanmış, durumu iyiymiş.'' ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Halil Aydın'ın kullandığı 52 NC 425 plakalı tur otobüsünün Şarköy Kavşağı'nda şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi ölmüş, 40 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar