Çanakkale merkezli deprem Marmara'yı salladı, bir kişi öldü

Marmara Bölgesi'nde İstanbul başta olmak üzere birçok ilden hissedilen deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Çanakkale olduğu açıklanırken, panikleyerek balkondan atlayan bir kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale merkezli deprem Marmara'yı salladı

Çanakkale Yenice merkezli, İstanbul ve çevresinde de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünün 4.9 olduğunu duyurdu.

AFAD'ın kayıtlarına göre 21:38'de meydana gelen, İstanbul ve çevresinde de hissedilen depremin derinliği ise 10.44 km olarak ölçüldü.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan ilk açıklamada, "an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığı" belirtildi. Açıklama şöyle: "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

YERLİKAYA: TÜM EKİPLER SAHA TARAMASINA BAŞLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "An itibarıyla olumsuz bir durum yok" diyen Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle: "Çanakkale Yenice’de , büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Çanakkale Yenice'de meydana gelen, çevre illerde de hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde panikle balkondan atlayan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun."

Yorumlar