Can yeleğine tutunup kıyıya yüzerek kurtuldular

- Burdur Gölü'nde bindikleri jet skinin batması sonucu kaybolan iki kişi, arama kurtarma ekiplerince sahilde bulundu - Belediye Başkanı Ercengiz: - "Sadece birinde can yeleği varmış. İkisi o can yeleğine tutunarak yakın karaya ulaşmışlar. Yaklaşık 1,5 saat suda kalmışlar"

Google Haberlere Abone ol
Can yeleğine tutunup kıyıya yüzerek kurtuldular

BURDUR (AA) - Burdur Gölü'ne jet ski ile açıldıktan sonra kaybolan iki kişi sahilde bulundu. Kayıp iki kişinin, birinin üzerindeki can yeleği sayesinde boğulmaktan kurtulduğu ve 1,5 saat suda kalıp sahile ulaştığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Burdur Gölü Halk Plajı iskelesinden jet ski ile açılan Gökhan Ç. ve Ayşe Ö'den haber alamayan yakınları, polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine polis, 112 Acil Servis, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına havadan destek sağlanması için Antalya Emniyet Müdürlüğünce bölgeye bir helikopter gönderildi.

Ekipler tarafından Çendik ile Suludere köyleri arasında sahilde bulunan Gökhan Ç. ve Ayşe Ö, kontrol amacıyla Burdur Devlet Hastanesine götürüldü.

Arama çalışmaları sırasında olay yerine gelen Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yetkililerden bilgi aldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde iki kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine yoğun bir arama çalışması yürütüldüğünü bildirdi.

Aramalar için Antalya'dan bir de helikopter temin ettiklerini belirten Yılmaz, "Çok şükür ki helikoptere ihtiyaç kalmadan vatandaşlar bulundu ve kontrol amaçlı hastaneye götürüldü." dedi.

- Can yeleği hayatlarını kurtardı

Ercengiz de kaybolan iki kişinin sağ salim gölden çıktığını ifade etti.

Jet skinin gölde battığını ve kaybolan kişilerden sadece birinde can yeleği olduğunu dile getiren Ercengiz, "İkisi o can yeleğine tutunarak yakın karaya ulaşmışlar. Yaklaşık 1,5 saat suda kalmışlar. Suludere ile Çendik köyü arasındaki bir noktaya çıkmışlar." diye konuştu.

Ercengiz, bu kişilerin ilk belirlemelere göre hayati tehlikelerinin olmadığını ancak uzun süre suda kalmaları nedeniyle bu gece gözlem altında tutulacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar