Can Selçuki kimdir? Can Selçuki nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir?

Can Selçuki son günlerde İstanbul Ekonomi tarafından yapılan anket araştırmalarından sonra bir kez daha gündeme gelen isimler arasında yer alıyor. Peki, Can Selçuki kimdir? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Can Selçuki kimdir? Can Selçuki nerelidir?

Can Selçuki kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor soruları son dönemlerde merakla soruluyor. Selçuki ile ilgili sorular son günlerde yapılan anket araştırmalarından sonra bir kez daha gündeme gelmeye başladı. İstanbul Ekonomi isimli araştırma şirketinin yaptığı anketlerin sonuçları kamuoyunda tartışılırken şirketin yönetim kurulu başkanı Can Selçuki'nin televizyon kanallarında aynı konudaki yorumları gündemdeki konuya katkı sağlıyor. Peki, Can Selçuki kimdir? İşte Can Selçuki biyografisi:

CAN SELÇUKİ KİMDİR?

Can Selçuki Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra Bocconi Üniversitesi’nden Ekonomi ve Sosyal Bilimler alanında yüksek lisans eğitimi almıştır.

Şu anda pazar araştırma ve büyük veri analizi yapan İstanbul Ekonomi Araştırma şirketinde Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir.

Can Selçuki kimdir Can Selçuki nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir
Can Selçuki

 

Bundan önce, Dünya Bankası Ankara ofisinde 4 yıl olarak ekonomist görevini sürdürmüştür.

Bu görevi sırasında Türkiye ve Azerbaycan’da kamu ve özel sektöre ile Türkiye’de rekabetçiliğin arttırılması alanında çalışmalarda bulunmuştur. Bu kapsamda bölgesel kalkınma, rekabet ve inovasyon politikalarına odaklanıştır.

Dünya Bankası’na katılmadan önce 3 sene boyunca Brüksel merkezli Avrupa Politikaları Çalışmaları Merkezi’nde (CEPS) ekonomist olarak çalışmıştır.

Türkiye’de ticaretin rekabetçiliği, bölgesel rekabet ve inovasyon politikaları üzerine makale ve raporları bulunmaktadır.

Can Selçuki İstanbul Ekonomi Araştırma Merkezi ile şu ana kadar yaptıkları araştırmalarının birçoğunda isabetli tespitlerde bulundu.

Selçuki en son yaptıkları araştırmayla ilgili olarak seçmen kitlesi hakkında ilginç bir yorumda bulunarak, "Türkiyede kararsızlardan ziyade yüzer geçer diye tabir edilen, başka bir partiye oy vermeye hazır bir kitle var. Birileri ikna edebilirse geçmeye hazırlar ama ikna edilemezse yerlerinde kalıyorlar" demişti.

İTTİFAKLARLA İLGİLİ İLGİNÇ YORUMLAR

Can Selçuki'nin Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bileşenlerinin birbirlerine yönelik tutumlarıyla ilgili de ilginç tespitlerde bulunmuştu. Selçuki, HDP’li seçmenin CHP ile ittifaka destek vermediğini ve yüzde 76 oranında ‘tek başına seçime girsin’ yanıtı aldıklarını söyledi. İyi Parti seçmeninin MHP ile bir ittifaka sıcak bakmadığını dile getiren Selçuki, “AK Parti seçmeni MHP seçmeni kadar  ittifaktan memnun değil. İyi Parti’li seçmenler içinde  MHP’nin olduğu bir  ittifak istemiyor. Hem CHP seçmeni hem İyi parti seçmeni Millet İttifak’ından memnun. CHP’de HDP ile ittifak isteyenler çok az. HDP ise CHP seçmeninden farklı olarak yüzde 8 ittifak yapılsın diyor” diye konuştu.

Can Selçuki kimdir?
İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki

 


 

Yorumlar

gilgamis kim bu toy köy pilici yahu insan ciddiye dahi alamiyor coluk cocuga kaldi meydan
zumrut boz Gerçekten Global TV'deki programda yaptığınız konuşmayı çok beğendim.Tam olarak gerçeklerden bahsettiniz.Çok teşekkür ederiz.