"Can kaybı olmaması en büyük kazancımız"

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: - "(Kentte etkili olan yağış) Mersin'in birçok yerinde büyük badireler atlatıldı ve can kaybı olmaması en büyük kazancımız" - "Özellikle Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut bölgelerinde büyük handikaplar yaşandı. Sahada çalışmalarımız hala devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
"Can kaybı olmaması en büyük kazancımız"

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hafta sonu kentte etkili olan yağışlarla ilgili, "Mersin'in birçok yerinde büyük badireler atlatıldı ve can kaybı olmaması en büyük kazancımız." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Kocamaz başkanlığındaki birleşimde idare tekliflerine ait 38 madde, komisyon tekliflerine ait 3 madde ve gündem dışı 20 madde olmak üzere 61 madde görüşüldü.

Toplantıda konuşan Kocamaz, şiddetli yağışın ardından sahadaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kocamaz, bazı bölgelerde büyük hasar oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hafta sonu aşırı yağışlar nedeniyle trafik çok yoğundu. Mersin'in birçok yerinde büyük badireler atlatıldı ve can kaybı olmaması en büyük kazancımız. Özellikle Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut bölgelerinde büyük handikaplar yaşandı. Sahada çalışmalarımız hala devam ediyor. Sel felaketi nedeniyle Bozyazı bölgesinde karayolu köprüsünün ayaklarında tahribat meydana geldi, trafik tek taraflı ilerledi ama bu durum düzeldi."

Bu yıl aşırı kar yağışı nedeniyle toprağın suyu absorbe edemediğine dikkati çeken Kocamaz, yağmur suyu absorbe edilmediği için önüne ne gelirse alıp götürdüğünü anlattı.

Kocamaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yağmurda en fazla sıkıntı çekilen yer, Gülnar ilçemizdeki Kuskan Mahallesi oldu. Metrekareye 131 kilogram yağmur düştü. Çamlıyayla ilçemizde de bu rakam 110 kilogramı buldu. En az yağışın düştüğü yer kent merkezi oldu. Toprak, doygunluğa eriştiği için büyük sıkıntı yaşandı. Ben bu felakette gece gündüz demeden çalışan başta belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarına ve MESKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Kocamaz, kent içi ulaşımla ilgili de yeni alınan otobüslerin, Mersin Şehir Hastanesine ring seferlerine başlayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar