Can Dündar: AKP kapatılmalıdır

FETÖ soruşturmasında hakkında devam eden davalar nedeniyle firarda bulunan Can Dündar, "AKP kapatılmalıdır" diyerek kampanya başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar: AKP kapatılmalıdır

Terör örgütlerine yardım ve örgüt propagandası yapmak, devlet sırlarını örgüt amacına hizmet için ifşa etmek suçlamalarıyla yargılandığı davadan firar ederek Avrupa kaçan Can Dündar, AK Parti'nin kapatılması için kampanya başlattı.

Can Dündar, "AKP Kapatılmaldır" ifadesiyle sosyal medya üzerinden kampanyaya öncülük etti.

Vatana ihanetle suçlanan Can Dündar Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "AKP, Anayasıyı hukuku, laikliği, basın özgürlüğünü, yargı bağımsızlığını, demokrasiyi ve nihayet şimdi de seçimi tanımayarak illegal bir örgüt haline gelmiştir. #AKPkapatılmalı, yöneticileri ve işbirlikçileri yargılanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Can Dündar, konuyla ilgili kaleme aldığı yazısında Abdullah Gül'ün tepki çeken açıklamasını da referans vererek, AK Parti'nin kapatılması gerektiğini savundu.

Dündar yazısında şu ifadeleri kullandı:

10 yıl önce askerin baskısı altındayken “AKP kapatılmamalıdır”ı savunan biri olarak bugün AKP’nin baskısı altında, gönül rahatlığıyla, “AKP kapatılmalıdır”ı savunabiliyorum. Hukuk, elinde Kur’an’la miting meydanına çıkan, laikliği, anayasayı, meclisi, kuvvetler ayrılığını, yargı bağımsızlığını, basın ve düşünce özgürlüğünü ve nihayet seçimi hiçe sayan bir partiye, seçime girme hakkı veremez. Bugün için iktidar partisini kapatmak, pratikte mümkün değil, siyaseten de çare değil, ama hukuki bir zorunluluktur. AKP, kapatılmayı hak etmiştir.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar