Can Ataklı ifadesi alındıktan sonra bırakıldı

Şehit ailelerine hakaretleri nedeniyle ifadeye çağrılan Can Ataklı, ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Can Ataklı ifadesi alındıktan sonra bırakıldı

Can Ataklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan resen soruşturma neticesinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medya hesabından hayatını kaybeden askerler ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma, Can Ataklı'nın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelmesiyle devam etti. Burada, Basın Bürosu Savcılığında ifade veren Ataklı, daha sonra adli kontrol talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

Mahkemede yapılan duruşmada, Ataklı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında, paylaşımları nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında resen soruşturma başlatmıştı.

ADLİ KONTROL KARARI VE SONRASI

Can Ataklı'nın serbest bırakılması, adli kontrol şartının ne olduğu ve bu sürecin gazetecilik faaliyetleri üzerindeki etkisi hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Adli kontrol şartı, genellikle şüphelinin belirli kurallara uyması gerektiği anlamına gelir. Bu şartlar, olayın ve kişinin durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Yorumlar