Camilerde cemaatle ilk sabah namazı kılındı

Koronavirüs önlemleri kapsamında bir süredir sabah namazının kılınmadığı camilerde bugünden itibaren sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları kılınabilecek. Kısıtlamanın kaldırılmasının ardından camilerde ilk namaz kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Camilerde cemaatle ilk sabah namazı kılındı

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, maske ve mesafe kurallarına uyularak tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıklamasının ardından, ilk sabah namazı kılındı.

HACI BAYRAM VELİ CAMİSİ

Hacı Bayram Veli Camisi'ne sabah namazını kılmak için gelen vatandaşlar belirtilen kurallara uyarak ibadetini yaptı.

Cami imamı namaza başlamadan önce, "Saflarımızı sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde dolduralım. İbadet esnasında maskelerimizi çıkarmayalım." uyarısında bulundu.

Namazın ardından vatandaşlardan Mücahit Coşkun gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlk gün açılışını yapalım dedik. Çok şükür bugüne de. Allah beterinden korusun. Ramazan ayını bile buruk geçirdik. Cuma namazımıza bile çok şükür 2-3 haftadır gidiyoruz. Allah bir daha böyle kötü günleri göstermesin." ifadelerini kullandı.

SELİMİYE CAMİ

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede normalleşme süreci kapsamında, uzun bir aranın ardından ilk sabah namazı kılındı. Selimiye Camisi Müezzini Hüseyin Özpınar, AA muhabirine açıklamada bulundu.

BURSA ULU CAMİİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında normalleşme sürecine girilmesiyle, Bursa'da cemaatle ibadete açılan camilerde ilk sabah namazı kılındı.

HABİB_İ NECCAR CAMİSİ'NDE İLK NAMAZ

Hatay'da, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'ne gelen vatandaşlar, kendi seccadelerini sererek sabah namazı için saf tuttu.

ESENYURT'TAKİ SEL FELAKETİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

 

Yorumlar