Camiler ne zaman açılacak? Ali Erbaş açıkladı

Camilerle ilgili beklenen açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi. Camiler 12 Haziran'da ibadete açılacak.

Google Haberlere Abone ol
Camiler ne zaman açılacak? Ali Erbaş açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı bir sahur programında koronavirüs sürecinde camilerin durumuna ilişkin müjdeli haberi verdi. Erbaş, 16 Mart tarihinden bu yana kapalı olan camilere ilişkin "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı. Bu durumda önümüzdeki 4 haftalık süre boyunca ülkemizde cuma namazı kılınmayacak. Kapandığı günden tam üç ay sonra açılacak olan camiler, müminlerle yine bir cuma namazında buluşacak. Cemaatte bulunan vatandaşlar kendi seccadelerini getirecek ve her 10 metrekarelik alanda 1 kişinin namaz kılmasına izin verilecek. Camilerin tüm girişlerine dezenfektan konulacak ve maske kullanımı zorunlu olacak. Ramazan Bayramı namazı ise bu sene koronavirüs tedbirleri kapsamında kılınamayacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kanal 7 ekranlarında yayınlanan "Sahur Vakti" isimli programda 16 Mart tarihinden beri ibadete kapatılan camiler hakkında müjdeli bir haber verdi.

Ali Erbaş camilerin açılış tarihine ilişkin genel soruya "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." yanıtını verdi. Böylece 16 Mart tarihinden beri kapalı olan camiler, bir ay sonra Türkiye genelinde ibadete yeniden başlayacak.

4 hafta daha cuma namazı kılınmayacak

Alınan karar gereği ülkemizde 4 hafta daha cuma namazları kılınamayacak. 12 Haziran'dan itibaren ise kademeli olarak cami avlularında ibadet edilmeye başlanacak.
Herkes kendi seccadesini getirecek, maske zorunlu olacak

12 Haziran'da açılacak olan camilerde bir takım kurallar geçerli olacak. Alınan kararlara göre 12 Haziran'da kılınacak olan cuma namazında cemaatteki vatandaşlar kendi seccadelerini getirecek. Ayrıca her 10 metrekarelik alanda 1 kişinin namaz kılmasına izin verilecek. Bunun yanında caminin her giriş kapısına dezenfektan konulacak ve maske takmak zorunlu olacak.

Bayram namazı kılınmayacak

Alınan karar gereği 24 Mayıs tarihinde kılınması öngörülen Ramazan Bayramı namazı kılınamayacak.

Yorumlar