Çam ve Sakura Hastanesi kimin, Çam Sakura'nın sahibi kimdir, devlet mi, özel mi?

İstanbul Başakşehir'de yapılan Çam ve Sakuru Şehir Hastanesi kimin, sahibi kimdir, kim tarafından yapıldı? Türkiye ve Japonya ortaklığında yapılan hastanenin kimler tarafından nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte Çam ve Sakura Hastanesi'nin sahibi hakkındaki genel bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Çam ve Sakura Hastanesi kimin, sahibi kim?

Çam ve Sakura Hastanesi kimin, Çam Sakura'nın sahibi kimdir, devlet mi, özel mi? İstanbul'da yapılan dünyanın en büyük hastanelerinden birisi olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman ve ne kadar maliyetle yapıldı? İşte Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni yapan firmalar ve sahipleri hakkında merak edilen bilgiler:

Çam ve Sakura Hastanesi bir kamu özel iştirakidir. Yani devlet ile özel şirketlerin ortaklığında yapıldı. Hastaneyi yapan şirketlerden birisi Türk, diğeri Japon menşeilidir. Bu iki ortağın dışında Sağlık Bakanlığı da hastanenin ortağıdır. 

ÇAM VE SAKURA HASTANESİ KİMİN?

Çam ve Sakura Hastanesi'nin yapan Türk şirketin adı Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Sağlık Yatırımı A.Ş'dir. Çam ve Sakura Hastanesi'nin Japon ortağı ise Japon Sojitz firmasıdır. 

RÖNESANS HOLDİNG KİMİN, SAHİBİ KİM?

Rönesans Holding 1993 yılında Rusya St. Petersburg’da Erman Ilıcak tarafından kuruldu. Rönesans Holding, halen dünyanın 28 ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. Holding, inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstri tesisleri ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteriyor. Dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Rönesans Holding 33. sırada yer alıyor.

Çam ve Sakura Hastanesi kimin, Çam Sakura'nın sahibi kimdir, devlet mi, özel mi?
Çam ve Sakura Hastanesi kimin, Çam Sakura'nın sahibi kimdir, devlet mi, özel mi?

Avrupa’nın ise 9’uncu en büyük müteahhitlik şirketi konumunda. 2019 yıl sonu itibarıyla 5,4 milyar dolar global ciro ve 9 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan holdingin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmek. 

RÖNESANS HOLDİNG SAHİBİ ERMAN ILICAK KİMDİR?

Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak 3 Ekim 1967 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Darende ilçesinde doğan Erman Ilacak, ilk okulu memleketinde, orta ve lise eğitimini ise TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Viyana Ekonomi Üniversitesi mezunudur.

Çam ve Sakura Hastanesi kimin, Çam Sakura'nın sahibi kimdir, devlet mi, özel mi?
Çam ve Sakura Hastanesi kimin, Çam Sakura'nın sahibi kimdir, devlet mi, özel mi?

1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümün’den mezun oldu. Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı. Paris’te bulunan International School of Management’ın düzenlediği işletme doktorası programından 2011 yılında mezun oldu.

İş hayatına öğrencilik yıllarında başlayan Erman Ilıcak, 1993 yılında Sankt-Peterburg'da Rönesans Holding’i kurdu. Ilıcak, halen Rönesans Holding Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ilıcak, gençlik yıllarında profesyonel olarak basketbol oynadığı TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nde 2014-2016 yılları arasında Başkan olarak görev yaptı.

Erman Ilıcak Forbes Türkiye'nin 2019 yılında hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 3,8 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı.

Erman Ilıcak dünyanın en zenginleri listesinde ise 546. sırada yer alıyor.

ÇAM VE SAKURA HASTANESİNİN ÖZELLİKLERİ

1 milyon metrekarelik alanı olan hastanede 2 bin 354 yatak, 456 yoğun bakım yatağı bulunuyor.

90 ameliyathaneli hastanede günde 35 bin hastaya ayakta tedavi uygulanabilecek, 500 hastaya da özellikli ameliyat yapılabiliyor.

Hastanenin koronavirüs salgınıyla mücadele için izole edilerek açılan ilk kısmında da akıllı solunum cihazları kullanılıyordu.

Rönesans Holding'e göre depreme karşı 2 bin 40 sismik izolatör kullanılan hastane, dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası oldu.

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bölümleri:

Genel Hastane

Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi

Ortopedi ve Nöroloji Hastanesi

Çocuk Hastanesi

Kadın Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Psikiyatri Hastanesi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi


 

Yorumlar