Cahit Özkan neden istifa etti veya görevden alındı?

Cahit Özkan neden istifa etti veya görevden alındı?

Google Haberlere Abone ol
Cahit Özkan neden istifa etti veya görevden alındı

Cahit Özkan neden istifa etti veya görevden alındı soruları bu aralar AK Parti Grup Başkanvekillerinden Özkan'ın bir anda görevden alınmasının şaşkınlığını yaşayanlar soruyor. 

AK Parti'nin TBMM'deki Grup Başkanvekillerinden Avukat Cahit Özkan, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı; ancak Özkan'ın istifasından önce zaten görevden alındığına dair haberler çıkmıştı. Peki, işin aslı nedir, neden istifa etti veya neden görevden alındı?

Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) ilgili açıklamaları parti yönetiminde tepkiye neden olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesine karar verildi.

Özkan ile ilgili kararın bugün yapılan AK Parti MYK toplantısında alındığı öğrenildi. Parti yönetimin aldığı karar doğrultusunda gelecek salı günü AK Parti grubunda seçim yapılarak grup başkanvekilliğine Tunç getirilecek.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cahit Özkan, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve çalışma arkadaşlarıyla yaptığı istişareler sonucunda "görevden affını istirham ettiğini" belirtti.

Özkan, "AK Parti'de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Özkan'a teşekkür eden İsmet Yılmaz da "Grup Başkan Vekilimiz Sn. Cahit Özkan beyin görevden af talebi yapılan değerlendirme sonucunda kabul edilmiştir. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde paylaşım yaptı.

EN OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın "Zor Ama Yine De Sor" serisinde, 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçlanan BAE ile ilişkilerin yeniden kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Özkan, 14 Mayıs'ta yayınlanan videoda "Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri belki -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu" demişti.

ÇELİK: PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR

Videonun yayınlanmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan'ın sözlerinin partisinin görüşlerini yansıtmadığını belirtmişti.

Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Sayın Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

ÖMER ÇELİK VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMIŞTI

Daha sonra Cahit Özkan'ın istifasının istendiği fakat istifa talebine karşı çıktığı iddia edilmişti. Özkan'ın TBMM'de 16 Mayıs günü düzenleyeceği basın toplantısı da iptal edilmişti.

Özkan, dün Ömer Çelik'le yan yana oldukları fotoğrafı "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" ifadesiyle paylaşarak sorun olmadığı mesajı vermişti. Cahit Özkan aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğrafını da Abdurrahim Karakoç'un "Beden ölür, çürür, cana bakın siz./Kim kiminle yürür, ona bakın siz./Bırakın dönsün dönme dolaplar./Haktan hakikatten yana bakın siz." dizleriyle paylaşmıştı. 


 

Yorumlar