ByLock kullanıcısı eski savcıya hapis cezası

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen eski cumhuriyet savcısı, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
ByLock kullanıcısı eski savcıya hapis cezası

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen eski cumhuriyet savcısı tutuklu sanığa, 6 yıl 10 ay 15 gün ay hapis cezası verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya sanık Bilal Bozkuş, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mahkemenin karar aşamasına geldiği bildirilerek savunması istenen sanık Bozkuş, FETÖ/PDY terör örgütüyle bir ilgisinin olmadığını savunarak, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında sanığın ByLock kullanıcısı olduğu ve örgüte ait evlerde hakim ve savcılık sınavlarına hazırlandığı tespiti nazara alınarak cezalandırılması ve mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Bozkuş'u ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Yorumlar