ByLock kullanıcısı 25 bin 149 ID daha tespit edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce ID'si tespit edilmemiş olan 25 bin 149 ByLock kullanıcısının daha ID'sinin tespit edildiğini açıkladı. Bakan Soylu, tespit edilenlerden 1387’sinin kamuda aktif görevde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ByLock kullanıcısı 25 bin 149 ID daha tespit edildi

Ankara’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele Daire Başkanlığı Genel Değerlendirme Toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, daha önce tespit edilememiş olan ByLock kullanıcılarının da tespit edildiğini açıkladı.

25 BİN ID DAHA TESPİT EDİLDİ

ByLock konusunda yapılan çalışmalara değinen Soylu, daha önce kullanıcısı tespit edilememiş olan 25 bin 149 ID'nin kullanıcısının tespit edildiğini açıkladı.

BİN 387 KİŞİ HALA KAMUDA ÇALIŞIYOR

Yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen ID'lerden 1387’sinin hala kamuda aktif görevde olan kişilere ait olduğunu belirten Bakan Soylu, toplamda 7 bin 694 şahsın belirlenerek ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirildiğini kaydetti.

BYLOCK KULLANANLARLA İRTİBATLI OLAN FETÖ'CÜLERDE TEPSİT EDİLDİ

Bakan Soylu, ByLock kullanıcısı olmayan ancak ByLock kullanıcısı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içeriklerinden örgütle irtibat ve iltisaklı olduğu anlaşılan 2 bin 341 kişinde tespit edildiğini açıkladı.

Soylu, tespit edilen 2 bin 341 kişiden 679’unun kamuda halen görevde olduğunu belirtti.

Yorumlar