Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor-Trabzonspor maçından notlar

- Bordo-mavililer, fazla forma şansı bulamayan oyuncularından oluşan 11 ile mücadele etti - Slovak oyuncu Kucka, bordo-mavili ekibin ilk 11'inde yer aldı - Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Kulübü, statta maç öncesi çalınan kolbastı ile konuk takım Trabzonspor'a jest yaptı

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor-Trabzonspor maçından notlar


ERZURUM (AA) - Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'a konuk olan Trabzonspor, fazla forma şansı bulamayan oyuncularının ağırlıklı olduğu 11 ile sahaya çıktı.

Sakatlıkları bulunan Arjantinli oyuncu Jose Sosa, Uğur Demirok, Volkan Şen ve Yusuf Yazıcı'nın yanı sıra Burak Yılmaz, Okay Yokuşlu ve Onur Recep Kıvrak'tan yoksun olarak Erzurum'a gelen bordo-mavili takım, yedek oyuncuların ağırlıklı bir kadroyla mücadele etti.

Karadeniz ekibinde teknik direktör Rıza Çalımbay, Esteban, Kamil Ahmet Çörekçi, Mustafa Akbaş, Hubocan, Mas, Hasan Batuhan Artarslan, Bero, Kucko, Olcay Şahan, Abdülkadir Ömür ve Rodallega'dan oluşan 11'e görev verdi.


- Batuhan Artarslan, ilk kez 11'de


Trabzonspor altyapısından yetişen Hasan Batuhan Artarslan, bu sezon Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçıyla ilk kez bordo-mavili formayla 11'de sahaya çıktı. Rıza Çalımbay döneminde ilk kez Çorum Belediyespor ile oynanan kupa maçında oyuna sonradan girerek forma giyen genç oyuncu, ilk 11 hasretine bu karşılaşmayla son verdi.

Çalımbay'ın milli maç arasında Antalya'da yapılan kampta deneyerek beğendiği genç oyuncu Hüseyin Türkmen de bordo-mavili ekipte ilk kez resmi bir maçın kadrosunda kendisine yer buldu.


- Kucka bir ay sonra 11'de başladı


Trabzonspor'da Slovakya milli takımında sakatlanan Juraj Kucka da uzun bir aradan sonra 11'de görev yaptı.

En son ligin 7. haftasındaki Beşiktaş maçında 11'de oynadıktan sonra 4 hafta sahalardan uzak kalan ve son 2 maçta yedek kulübesinden oyuna dahil olan Slovak futbolcu, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında 11'de forma giydi.

Karadeniz ekibinde Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kartın ardından 3 maç ceza alan Olcay Şahan da Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşmasıyla formasına kavuştu.


- Forvette Rodellaga


Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay forvette Kolombiyalı oyuncu Hugo Rodallega'yı oynattı.

Burak Yılmaz'ı dinlendirerek maç kadrosuna almayan, N'Doye'u da yedek soyunduran Çalımbay, bu kez Rodallega'yı sahaya sürdü.


- Maç öncesi kolbastı


Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Kulübü, Kazım Karabekir Stadı'nda maç öncesi çalınan kolbastı ile Trabzonspor'a jest yaptı.

Trabzonspor ile Erzurumspor arasında oynanan maçta bordo-mavili taraftarlar kendilerine ayrılan misafir takım tribünün önemli bir bölümünü doldurdu. Soğuk havaya rağmen Erzurumspor taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadı.

Trabzonsporlu futbolcular hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte karşılaşmaya eldiven ve içlik giyerek çıktı.


- Bongonda 11'de yok


Karadeniz ekibinin sezon başında İspanya'nın Celta Vigo Kulübünden kadrosuna kattığı Bongonda, yine 11'de forma şansı bulamadı.

Son haftalarda fazla forma şansı bulamayan Belçikalı oyuncu, bu kez de Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında yedek kalmasına sosyal medyadan tepki gösterdi.


Yorumlar