Büyükelçi Yıldız, Sadr Bölgesi’nde incelemelerde bulundu

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) projelerini değerlendirmek üzere, Bağdat'ın doğusundaki Şiilerin yoğunlukta yaşadığı Sadr Bölgesi'ni ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Yıldız, Sadr Bölgesi’nde incelemelerde bulundu

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) projelerini değerlendirmek üzere, Bağdat'ın doğusundaki Şiilerin yoğunlukta yaşadığı Sadr Bölgesi'ni ziyaret etti.

Büyükelçi Yıldız, yönetim tarafından bakımsız bırakılan bir spor kulübünde incelemelerde bulunarak, TİKA'nın bölgedeki çeşitli tesislerin yeniden faaliyete geçirmesini ele aldı.

Sadr Bölgesi’nde işitme ve konuşma engelliler için bulunan okulu da ziyaret eden Yıldız, binanın yeniden imar edilmesi için okul yönetimiyle görüştü.

Yıldız, 360 yataklı Sadr Hastanesi’ne de uğrayarak, gerekli tıbbi malzeme ve teçhizatın tedarik edilmesini hastane yönetimiyle değerlendirdi.

Büyükelçi Yıldız ve eşi Nesrin Yıldız ile birlikte, 3 milyonluk nüfusa sahip Sadr Bölgesi'ne özgü "Tuk Tuk" adlı ulaşım aracına binerek, bölgeyi gezdi.

Yıldız, daha sonra Bağdat’taki Türk Şehitliği'ni de ziyaret ederek, burada sona eren restorasyon çalışmalarını inceledi.

Yorumlar