Büyükelçi Bilgiç'ten Sırbistan'a FETÖ uyarısı

- Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde temaslarda bulundu - Bilgiç: "Sırbistan ile vize olmaması nedeniyle özellikle Sancak'a FETÖ mensubu çok sayıda kişinin geldiğini öğrendik. Tüm muhataplarımıza dikkatli olmaları ve onların yuvalanmaması gerektiğini söyledik"

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Bilgiç'ten Sırbistan'a FETÖ uyarısı

SJENİCA (AA) - Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde temaslarda bulunan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, "Sırbistan ile vize olmaması nedeniyle özellikle Sancak'a Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup çok sayıda kişinin geldiğini öğrendik. Tüm muhataplarımıza dikkatli olmaları ve onların yuvalanmaması gerektiğini söyledik." dedi.

Bilgiç, Sancak bölgesine bağlı Novi Pazar ve Sjenica ile Sırbistan'ın güneybatısındaki Raska şehrine yaptığı üç günlük ziyaretini AA muhabirine değerlendirdi.

Sancak'ta gerçekleştirdiği her görüşmede FETÖ ile mücadele konusunu ele aldıklarının altını çizen Bilgiç, "Sırbistan ile vize olmaması nedeniyle özellikle Sancak'a FETÖ'ye mensup çok sayıda kişinin geldiğini öğrendik. Tüm muhataplarımıza dikkatli olmaları ve onların yuvalanmaması gerektiğini söyledik." diye konuştu.

Bilgiç, görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini ifade ederek, 15 Temmuz akşamı yaşanan FETÖ'nün başarısız darbe girişimine en büyük tepkiyi Sancak'ta yaşayan Boşnakların gösterdiğini anımsattı.

Sancak'ı ilk kez ziyaret ettiğini belirten Bilgiç, "Çok sayıda Boşnak bu bölgede yaşıyor. Bu kardeşlerimizin birçok akrabası da Türkiye'de. Buradaki her Boşnak'ın Türkiye'de beş akrabası var diye bir söz var." diye konuştu.

Bilgiç, Sancak'ı Türkiye ve Sırbistan arasında işbirliği köprüsü olarak düşündüklerini söyleyerek, Sırbistan ile devam eden iyi ilişkileri devam ettirmek istediklerini aktardı.

- TİKA'dan Sancak'a destek

Bu arada Büyükelçi Bilgiç, Sancak'taki son gününde Sjenica şehrini ziyaret ederek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen Sjenica Sağlık Ocağı yemekhanesinin açılışına katıldı.

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak, burada yaptığı konuşmada, Sjenica'da tarım, sağlık ve eğitim alanında birçok proje geliştirdiklerini belirterek, sağlık ocağına ekipman yardımında da bulunduklarını aktardı.

Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujovic ise Sjenica'da yatırım imkanlarını görüştüklerini ifade ederek, TİKA ile ortak proje geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Bilgiç, Sjenica'daki temasları kapsamında ayrıca, Valide Sultan Camisini de ziyaret etti.


Yorumlar