Büyükçekmece Belediyesi operasyonunda son dakika gelişmesi! 8 kişi tutuklandı

Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
"Büyükçekmece"deki operasyonda 8 tutuklama

Operasyon ve Tutuklamalar Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden 8'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında, bir inşaat firması sahibi olan Ali G. ve Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak da yer alıyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 18 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, bu kişiler gözaltına alınmıştı.

140 Villa İçin Usulsüzlük İddiaları Başsavcılık tarafından yıkılması için İstanbul Valiliği'ne yazı yazılan 140 villanın imarında ciddi usulsüzlükler olduğu belirtildi. Villaların temelsiz, zorunlu fore kazıkların çakılmadan ve sismik kontroller yapılmadan inşa edildiği tespit edildi. Ayrıca, Büyükçekmece Belediye personelinin maddi menfaat karşılığında bu usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıktı.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI

Gözaltına Alınan 22 Kişi Operasyon kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'ın da aralarında bulunduğu 7'si belediye personeli olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin "Nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtekarlık" suçlarıyla suçlandıkları belirtiliyor.

Tutuklama Süreci Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu kişiler arasında, inşaat firması sahibi Ali G. ile Nuraydın Sak ve Abdurrehim Çakır gibi önemli isimler de yer alıyor.

OLAYIN DİĞER BOYUTLARI

Gazetecilere Saldırı Operasyonla ilgili gelişmeler sırasında, belediye önünde toplanan bazı kişiler, A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameraman Hüseyin Koçak'a saldırdı. Olay sonucunda gazetecilerin şikayeti üzerine 3 şüpheli gözaltına alınıp tutuklandı.

Yaşlı Kadına Saldırı İddiası Aynı zamanda, Büyükçekmece Belediyesi'nden emekli olan Hasan A., başörtülü Nebiha Yetimoğlu'na saldırarak kadına hakarette bulunduğu iddia ediliyor. Olay, cep telefonu kamerasına yansıdı ve Yetimoğlu'nun suç duyurusu üzerine Hasan A. hakkında "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından işlem başlatıldı.

Yorumlar