Büyükada’da görülmesi gereken yerler en iyi otelleri hangileridir?

Büyükada’da görülmesi gereken yerler en iyi otelleri hangileridir? Büyükada’da konaklamak isteyenlerin en iyi şekilde rahat edebilmeleri ve dinlenebilmeleri için Büyükada otelleri arasında en iyi konforu ve rahatlığı veren otelleri sizin için bir araya getirdik.

Google Haberlere Abone ol
Büyükada otelleri en iyi gezilecek yerler nereler?

Büyükada’da görülmesi gereken yerler en iyi otelleri hangileridir? İstanbul’un en önemli bölgelerinden olan ve en değerli tarihi yapıları, birbirinden ünlü koyları ve ibadethaneleriyle yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmesi gereken en önemli yerler arasındadır. Tarihi ve kültürü anlamından ihtiyaç duyulanları fazlasıyla karşılayan bu bölge sakinlik ve huzur arayanların en fazla tercih ettiği bölgedir. Genellikle günübirlik ziyaret edilen Büyükada, tarihi ve kültürü anlamanız için en az 2 günlük bir konaklama yapmanız gerekmektedir.

Büyükada’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller
Büyükada’da görülmesi gereken yerler en iyi otelleri hangileridir?

 

Büyükada’da gezip görebileceğiniz birbirinden farklı alanlar ve tarihi bölgeler bulunur. Tarih ve kültür açısından İstanbul’un incisi olarak ta isimlendirilmesiyle özellikle yerli turistlerin yoğun ziyaretleri sonrasında yabancıların da dikkatini çekmiştir. Büyükada’da konaklamak isteyenlerin en iyi şekilde rahat edebilmeleri ve dinlenebilmeleri için Büyükada otelleri arasında en iyi konforu ve rahatlığı veren otelleri sizin için bir araya getirdik. Ancak otellere geçmeden önce Büyükada ziyaretiniz sırasında gezip görebileceğiniz bölgeleri aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Büyükada’da Gezilecek ve Görülecek Yerler

  • Aya Yorgi Kilisesi: Büyükada’nın en önemli binalarından olan Aya Yorgi Kilisesi, 1751 yılında inşa edilmesine rağmen günümüzde hala dimdik ayakta durmayı başarmış eşsiz mimarisiyle ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Hristiyanların Türkiye’deki iki hac noktasından biri olarak bilinmesi nedeniyle yabancı turistlerin Büyükada ziyaretleri sırasında görmeye geldiği en önemli bölge olarak ta bilinmektedir. Bu nedenle özellikle 23 Nisan ve 24 Eylül tarihleri arasında Aya Yorgi Kilisesi yabancı turistlerin yoğun ziyaretiyle karşılaşmaktadır.
  • Prens Koyu: Büyükada’nın en özel ve en güzel koylarından bir tanesidir. Bu koya ulaşabilmeniz için bir motor ya da vapurla gelmeniz gerekmektedir. Prens koyunda yeme ve içme seçeneklerinin bulunması sayesinde en özel koylardan biri olarak özellikle yerli turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.
  • Hamidiye Camii: Sultan Abdülhamid emriyle 1895 yılında inşa ettirilen bu cami ilk inşası tamamlandığında bir okul olarak tasarlanmıştır. Ancak Büyükada’daki Müslüman nüfusunun artmasının ardından camiye çevrilmiştir. Dönemin mimarisini en iyi şekilde yansıtan bu cami, o döneme ait birbirinden güzel işlemeleri günümüzde hala görebilmeniz mümkün. Cami içinde özellikle çini süslemeleriyle göze çarpmaktadır.
  • Troçki’nin Evi: 1850 yılında Ermeni bir tüccar tarafından kızları için özel olarak inşa ettirilen bu köşkün gerçek ismi ise Sivastopol Köşküdür. Ancak bu bölgede yaşayan yerel halk Troçki’nin evi olarak biliniyor. Oldukça şık ve modern bir şekilde inşa ettirilen ev, dönemin en önemli ve en güzel evleri arasında olsa da günümüze kadar onarım çalışması görmemesi nedeniyle harabe bir durumdadır. Bu nedenle içine girmenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Ancak dışardan bakıldığında harabe de olsa eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Büyükada ziyaretinizi sonlandırmadan önce görmeniz gereken en önemli bölgelerden bir tanesidir.

Büyükada’da Konaklayabileceğiniz En İyi Otelleri

Büyükada’yı ziyaretiniz sırasında birbirinden konforlu ve şık mimariye sahip konaklama tesisleri bulunmaktadır. Biz bu tesisler arasında en iyi ve en konforlu hizmeti veren otelleri bir araya getirdik. Ancak en az Büyükada kadar özel ve tertemiz havası olan Burgazada ziyaretiniz sırasında en iyi hizmeti sunan Burgazada otelleri arasında müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutan tesisleri de sizin için bir araya getirdik. Büyükada ziyaretiniz sırasında konaklama yapabileceğiniz en iyi oteller:

  • Tiara Büyükada Otel: Büyükada merkezine 100 metre ce Sabiha Gökçen hava alanına 40 kilometrelik mesafede bulunan bu tesiste toplamda 21 oda bulunmaktadır. Tesis bünyesinde görev yapan birbirinden güler yüzlü personelleri ve otelde birbirinden konforlu odaları bulunmaktadır. Gezilecek ve görülecek yerlere oldukça yakın bir konumda olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir tesistir.
  • Ada Kartal Hotel: Büyükada merkeze 2 kilometre, Sabiha Gökçen Hava alanına 43 kilometre ve denize sıfır konumda bulunan tesis bünyesinde toplamda 48 oda bulunmaktadır. Tesisin kendine özel plajı ve açık havuzu bulunmaktadır. Yemyeşil doğası ve modern mimarisiyle göze çarpan bu tesis, yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla tercih edilen tesisler arasında yer almaktadır.
  • Anadolu Kulübü: Büyükada merkeze 2 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis denize sıfır konumundadır. Tesis bünyesinde müşterilerin keyifli dakikalar geçirmesi için voleybol, tenis kortu, bisiklet, tavla, dalgıçlık okulu, basketbol ve canlı müzik gibi birbirinden farklı aktiviteler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra tesisin kendine özel plajı, açık ve olimpik havuzu bulunmaktadır. Büyükada ziyaretiniz sırasında konaklayabileceğiniz ve keyifli zaman geçireceğiniz en iyi tesislerin başında gelmektedir.
  • Anastasia Meziki Butik: Büyükada merkez 3 kilometre ve denize 750 metre mesafede bulunan bu tesis, huzur ve sakinlik arayanlar için en doğru seçenek olacaktır. Tesis bünyesinde özellikle çocuklu ailelerin çocukları için çocuk parkı bulunmaktadır. Tesis bünyesinde ayrıca masaj salonu ve adayı bisikletle gezebilmeniz için bisiklet hizmetini de sunmaktadır.
Büyükada’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller
Büyükada’da görülmesi gereken yerler en iyi otelleri hangileridir?

 


 

Yorumlar