Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

- Kosova'da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Google Haberlere Abone ol
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

PRİZREN (AA) - Kosova'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Hayalimdeki Atatürk" konulu yarışma, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğu ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği (KTÖD) iş birliğiyle yapıldı. Yarışmada dereceye giren ilk, ortaokul ve lise öğrencileri ile Kosova Türk Öğretmenler Derneği temsilcileri, Başkonsolosluk'ta bir araya geldi.

Başkonsolos Selen Evcit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim ve kompozisyon yarışmasının geçen yıl da düzenlendiğini ifade ederek yarışmanın amacının Atatürk’ü anarken, çocukları da edebiyata yönlendirmek olduğunu kaydetti.

Evcit, "Öğrenciler, Atatürk ile ilgili düşündüklerini sanatı kullanarak nasıl anlatabilirler, nasıl resmedebilirler, nasıl kompozisyona dökebilirler, bu çok önemli bir şey. Çünkü hepimiz Atatürk ile ilgili çok şey biliyoruz ve çok şey hissediyoruz ama bu hissiyatı biraz da kağıda ya da o resme dökebilmek önemli. Bu vesileyle de hem Atamızı anıyoruz hem de öğrencilerimiz ve çocuklarımızın içerisindeki bu cevheri çıkarmaya çalışıyoruz." dedi.

Başkonsolos Evcit, daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Bu arada, 10 Kasım dolayısıyla Priştine'de Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ev sahipliğinde anma töreni gerçekleştirildi.

Yorumlar