Buşon ne demek, buşon ücreti nedir?

Buşon ne demek, buşon ücreti nedir, ne kadardır, soruları İBB yönetimi tarafından verilen bir yemek sonrasında gündeme gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Buşon ne demek, buşon ücreti nedir?

Buşon ne demek, kelime anlamı nedir gibi sorular İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sayıştay raporunun ortaya çıkmasından sonra gündeme gelen sorular arasında yer alıyor. Peki, nedir bu buşon denilen şey, buşon ücreti ne anlama geliyor.

Öncelikle buşonun ne olduğuna bakalım.

Fransızca bouchon kelimesinden gelen buşon kelime anlamı olarak başta şampanya şişeleri olmak üzere içki şişelerini kapatmaya yarayan tapaya verilen isimdir. 

Buşon ücreti ne demek?

Buşon ücreti ise Türkiye'de içkili restoranlarda verilen bir tür hizmettir.

Buşon ücreti, şampanya gibi pahalı içkilerin içmeye hazır hale getirilmesi, yani açılarak servis edilmesi karşılığında alınan bir ücrettir.

Özellikle restoran ve otellere dışarıdan getirilen yiyecek ve içecekler için alınan para olarak da tanımlanmaktadır.

İSTANBUL HALKININ PARASI BUŞONA 

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gerçekleştirilen bir organizasyonda 50 kişilik CHP'li bir gruba kişi başı 6 bin 395 lira tutarında yemek ısmarladığı ortaya çıkmıştı.

Sait Halim Paşa Yalısı'nda verilen yemekte dikkat çeken bir kalem vardı. Bu da buşon parasıydı. Toplamda 3 bin 115 TL buşon parası aldığı ortaya çıkmıştı.

AYASOFYA CAMİİ'NDE TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN SES DENEMESİ

 

 

Yorumlar